‘Mohamed Ihattaren slachtoffer Roger Schmidt’

Foto: ‘Mohamed Ihattaren slachtoffer Roger Schmidt’

Oefenmeester Roger Schmidt wil Vollgas-fussball spelen met PSV, maar het is de grote vraag of hij daar wel de juiste spelers voor heeft. Het Algemeen Dagblad wijst naar Mohamed Ihattaren, die zichzelf niet meer lijkt te zijn in het Philips Stadion…

Ricardo Moniz, oud-trainer van Red Bull Salzburg en (Jong) PSV, liet eerder al weten: “Schmidt is van het marcheren, 90 minuten lang tempo, gáán. Terwijl ‘wij’ houden van de ritmeveranderingen in een wedstrijd, van creativiteit, opbouw, positiespel en individuele acties. Dat is ons dna.”

De krant analyseert: “Een speler als Mohamed Ihattaren zag je hier in januari mee worstelen. Hij probeert inmiddels echt wel uit te voeren wat zijn trainer wil, maar Ihattaren moet zoveel lopen en zoveel nadenken, dat het ten koste gaat van zijn creativiteit. Hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt: juist intuïtieve spelers zoals hij, maar ook jongens als Donyell Malen en Mario Götze, zijn gebaat bij vastigheden in een rustig, bijna saai positiespel.”

Eigenlijk moet Schmidt zijn stijl dus aanpassen… “De vraag is: kan en wil Schmidt komen tot een soort Vollgas-fussball light? Als je goed kijkt, zie je dat de trainer al wat water bij de wijn deed. Bij Bayer Leverkusen eiste Schmidt van spitsen nog dat ze helemaal tot bij keeper van de tegenpartij druk zetten. Dat vraagt hij bij PSV bijvoorbeeld al niet meer van Malen en Eran Zahavi.”

Moet Schmidt zijn stijl aanpassen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
878+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie