De beste voetbaluitzendingen van deze week: nieuwe maand, nieuwe kansen

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: nieuwe maand, nieuwe kansen

De Super January is voorbij en februari is aangebroken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen; dat is wat veel clubs denken. Na januari wil onder meer AZ aan een nieuw hoofdstuk beginnen, terwijl PSV ook het liefst naar de toekomst kijkt. Gelukkig voor voetbalfans betekent februari weer een maand vol toffe wedstrijden. Welkom bij de beste voetbaluitzendingen van deze week. 



Maandag 1 februari 



Na een weekend met wederom een Super Sunday moet iedereen natuurlijk een beetje bijkomen. Het is meer dan logisch om te denken dat er dan ook een rustige maandag op de planning staat. Wie dat verwacht, zit op het juiste spoor.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 1 februari hieronder:


18.35 uur op ESPN: Jong AZ – FC Den Bosch, 21.00 uur op ESPN: NAC Breda – Almere City, 22.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: Sporting CP – Benfica


De eerste maandag van de maand staat namelijk in het teken van de Keuken Kampioen Divisie. Deze maandag heeft weer twee wedstrijden in petto voor het tweede niveau van de Nederlandse voetballerij. Met als eerste wedstrijd op de planning mogen we aanschuiven voor het beloftenteam van AZ. De Alkmaarders komen uit tegen FC Den Bosch.



Later op de avond komt ook NAC Breda in actie. De club uit Breda speelt in eigen huis tegen Almere City. Met slechts 38 punten doet NAC het, ondanks een vijfde plek, niet al te best. De oud-Eredivisieclub staat immers 15 punten achter op de koploper en dus moet een inhaalslag gemaakt worden. Den Bosch staat slechts 19e, dus een hele moeilijke opgave zal het voor NAC niet worden.




Dinsdag 2 februari



Op de eerste dinsdag van februari is het tijd om over te schakelen naar het buitenland. Daar staan namelijk in zowel Spanje als Engeland wedstrijden op de planning. In Engeland is het Arsenal dat nog steeds vecht om in het linkerrijtje te komen, terwijl Manchester United eindelijk weer eens wat punten hoopt te pakken na een bloedeloos gelijkspel afgelopen weekend. Verder strijdt Luuk de Jongs team in de Copa del Rey tegen Almeria.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 2 februari hieronder:


18.50 uur op Ziggo Sport: Wolverhampton Wanderers – Arsenal, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Copa del Rey: Almería – Sevilla FC, 21.05 uur op Ziggo Sport: Manchester United – Southampton


Woensdag 3 februari 



Ook de woensdagavond staat in het teken van buitenlandse potten. Niet dat iemand daar problemen mee heeft, want op die manier wordt ook de eerste week van de maand heerlijke gebroken. Deze keer staan er vier wedstrijden op de planning, waarbij we al vanaf half zeven mogen genieten. De top van de Premier League komt in actie, terwijl ook FC Barcelona speelt op deze avond.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 3 februari hieronder:


18.35 uur op Ziggo Sport: Burnley – Manchester City, 18.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Fulham – Leicester City, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Copa del Rey: Granada CF – FC Barcelona, 21.00 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Brighton & Hove Albion



Donderdag 4 februari



Het is weer tijd voor een heuse kraker en dat lekker op de donderdagavond. In de Premier League gaat de competitie door met keiharde toppers, terwijl ook de Copa del Rey weer een nieuwe wedstrijd voor ons in petto heeft. Toch is het misschien wel de speciale documentaire die op Ziggo Sport draait waar we het meest naar uitkijken.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 4 februari hieronder:


19.56 uur op Ziggo Sport: UEFA Documentaire: Outraged, 20.50 uur op Ziggo Sport: Tottenham Hotspur – Chelsea, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Copa del Rey: Real Betis – Athletic Club


De avond wordt direct goed ingeluid, namelijk met de documentaire Outraged. Deze UEFA-docu haalt een beladen onderwerp aan in het hedendaagse voetbal: discriminatie. In de documentaire komen onder meer Ruud Gullit, José Mourinho en Paul Pogba aan het woord om het onderwerp en de stand van zaken te belichten.



Na de docu schakelen we over naar de grootste wedstrijd die deze week op de planning staat. Het betreft Tottenham Hotspur dat in eigen huis Chelsea ontvangt. Met Thomas Tuchel aan het roer heeft Chelsea de eerste punten onder nieuw bewind binnen. De vraag is of Tuchel ook direct de spanning van een grote kraker aan kan. Bij de Spurs is het daarentegen de vraag of er nog wel een goal gemaakt kan worden, nadat er wederom verloren is afgelopen weekend.




Vrijdag 5 februari 



De week sluiten we op gepaste wijze af met de Keuken Kampioen Divisie. Daar breekt weer een nieuwe speelronde aan en dus kun je bij ESPN daar een avondje voor uittrekken. Natuurlijk blijft het daar niet bij. Ook zoeken we de Italiaanse velden op, terwijl de Eredivisie ook weer verder gaat.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 5 februari hieronder:


18.35 uur op ESPN 3: FC Eindhoven – Go Ahead Eagles, 18.45 uur op ESPN: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.00 uur op ESPN 2: Fortuna Sittard – Heracles Almelo, 20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: Fiorentina – Internazionale


De Eredivisie trapt namelijk haar 21e speelronde af met Fortuna Sittard dat in eigen huis tegen Heracles speelt. Gebleken is dat Fortuna niet onderschat mag worden. De club uit Sittard maakt namelijk een prima seizoen mee en weet hier en daar gewoon met gemak te winnen, ook wanneer je het niet verwacht.



In Italië staat verder ook nog een leuke wedstrijd op het programma. Daar komt Internazionale in actie uit bij Fiorentina. Met twee keer zoveel punten op de ranglijst moet het voor het team van Stefan de Vrij geen problemen opleveren. Toch blijft het balletje rond en weet je nooit wat er gaat gebeuren, dus fans zullen zeker klaarzitten voor de tv.

Februari óók tof?

  • Zeker
  • Mwah…
15+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie