“Ik ben naar de trainer toe gegaan en heb uitleg gevraagd”

Foto: “Ik ben naar de trainer toe gegaan en heb uitleg gevraagd”

Perr Schuurs is dit seizoen een vaste basisspeler bij Ajax, maar in de wedstrijd tegen FC Twente in De Grolsch Veste even niet. Oefenmeester Erik ten Hag koos opeens voor Jurriën Timber en de jonge Limburger moest het doen met een plekje op de bank.

IN een interview met de NOS vertelt Schuurs hoe hij dat beleefd heeft: “De dag voor de wedstrijd kreeg ik het te horen, maar ik had het op de training al een beetje in de gaten. Ik ben naar de trainer toe gegaan en heb uitleg gevraagd. Hij had een andere keuze gemaakt. Voor mij is het nu de taak om te laten zien dat ik mentaal ook sterk ben, om uiteindelijk terug te komen.”

Voor aanvang van het duel wees Ten Hag naar de wendbaarheid van Timber, maar hij gaf ook toe dat de vorm van Schuurs een rol speelde: “Ik heb dat ook gezien. Het is een keuze van de trainer. Ik moet mijn hoofd niet laten hangen, hard trainen en laten zien dat ik wil en moet spelen. Natuurlijk is het moeilijk, je hoopt dat je gewoon speelt, maar tot nu toe speelde ik alles. De trainer legde dat ook uit: je hebt veel gespeeld, ik wil een fitte speler neerzetten. Ik wil nu niet in de teleurstelling blijven hangen, positief blijven. Ik hoop dat ik zondag weer kan spelen.”

De stopper voelt zich op zijn plek in Amsterdam en heeft zijn contract verlengd tot medio 2025: “In het begin lachten ze me nog weleens uit om mijn accent. De helft verstond me niet en ik zei woorden die niemand hier kent, zoals wablief. Niemand wist waar ik het over had, maar ik heb daar van geleerd. Nu verstaat iedereen mij tenminste.”

Hoort hij in de basis?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie