”Nieuwe Ronaldo’ wordt opvolger van Babel in Oranje’

Foto: ”Nieuwe Ronaldo’ wordt opvolger van Babel in Oranje’

In Nederland ligt het voetbal nu eventjes stil, maar in Engeland wordt gewoon door gevoetbald. En dat is voor aanvaller Anwar El Ghazi maar goed ook, want hij verkeert in bloedvorm.

In december was El Ghazi al goed voor vijf goals namens Aston Villa, waaronder eentje gisteravond tegen Chelsea (1-1). “Er gingen eerder al geluiden op dat hij in plaats van Ryan Babel moest worden opgeroepen voor Oranje, toen werd daar op sociale media een beetje om gelachen, omdat hij pas 7 minuten had gespeeld”, weet journalist Mike Verweij van De Telegraaf nog. “Maar de laatste weken is El Ghazi onomstreden en maakt hij belangrijke goals. Hij is balvast, sterk en hij heeft een goede actie. Ook investeert hij heel veel in zichzelf, dat deed hij bij Ajax al. Cristiano Ronaldo is zijn voorbeeld. El Ghazi heeft lang moeten wachten, maar heeft zijn kans nu met beide handen gegrepen.”

Collega Valentijn Driessen vult aan, in de podcast Kick-Off: “Als je in de top van de Premier League speelt, ben je een potentiële speler voor het Nederlands elftal. Toen hij in de jeugd van Sparta speelde, leek hij al een klein beetje op Ronaldo. Die ontwikkeling heeft hij niet helemaal doorgezet, misschien wel door enkele verkeerde keuzes. Zo heeft hij aangegeven dat hij misschien te snel is weg gegaan bij Ajax. Hij had daar natuurlijk bonje met trainer Peter Bosz, maar via Aston Villa weet hij zich nu terug te knokken. Als je die goal van afgelopen weekeinde tegen Crystal Palace ziet… Geweldig. Af en toe zie je flitsen en denk je je: dit lijkt wel op de Cristiano Ronaldo van een jaar of vijf, zes terug.” In Engeland wordt hij ook al massaal vergeleken met CR7.

Verweij besluit met hoge verwachtingen van El Ghazi: “Toen ik voorstelde om een verhaal over zijn ontwikkeling te schrijven, gaf hij aan dat hij wilde wachten. Hij is zo toegewijd dat hij na een aantal goede wedstrijden niet direct al zijn verhaal wil doen. Dat komt wel, zegt hij. Hij wil zich volledig op het voetbal focussen.”

Is El Ghazi er op het EK komende zomer al bij?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat niet
867+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie