De Jong maakt indruk: “Dan merk je: die heeft kennis van het spel”

Foto: De Jong maakt indruk: “Dan merk je: die heeft kennis van het spel”

Voor sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen was het persmoment van vrijdag drukker dan normaal. Niet alleen wacht dit weekend de ontmoeting met PSV, maar ook werd Siem de Jong gepresenteerd als nieuwe aanwinst.

Jansen vertelt op de clubwebsite zeer content te zijn met de oud-Ajacied als aanwinst. “Ik ben hartstikke blij met Siem. Hij heeft altijd op een heel hoog niveau gespeeld en gepresteerd. We hebben eerder al contact gehad en dan merk je: die heeft kennis van het spel. Als hij speelt, zal hij een verlengstuk van je zijn. Een type-Schaars? Daar zou ik heel enthousiast van worden.”

Jansen zag PSV donderdagavond winnen bij Granada en daarmee Europees overwinteren. “Een knap resultaat. Ze hebben een druk programma, maar reken maar dat ze er zondag weer staan”, aldus Jansen, die PSV ‘een goede ploeg’ noemt. “Ze spelen heel aanvallend en durven te voetballen. Ook onder druk. Ze spelen met de links- en rechtsback hoog op en hun buitenspelers gaan vaak naar binnen. Een manier van voetballen die lastig te verdedigen is.”

De Heerenveen-trainer besluit: “Wij moeten zorgen dat onze kwaliteiten tegen PSV goed uit de verf komen. Het moet een wedstrijd worden. Dat is wat je wilt. Maar het wordt lastig zat tegen deze topploeg. Het is dan ook een optie om het iets anders neer te zetten. Dat hebben we besproken. Jullie zullen zondag wel zien of we dat ook hebben besloten.”

Gaat hij een meerwaarde worden voor Heerenveen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie