TRANSFERUURTJE: Ajax wil Oranje-klant, noodgreep Koeman

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax wil Oranje-klant, noodgreep Koeman

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het Engelse medium Football Insider meldt op dinsdagochtend dat Ajax van plan is om de transfermarkt op te gaan in de winterstop. Het zou namelijk de bedoeling zijn dat Patrick van Aanholt van Crystal Palace naar de Johan Cruijff ArenA komt. De website weet dat er in de zomer al iets speelde tussen de Amsterdammers en de Oranje-international, die in het Nations League-duel met Polen (1-2 winst) in de basis begon. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou hem nog niet vergeten zijn. Van Aanholt moet naar verluidt de vervanger worden van Nicolás Tagliafico, die nog altijd aan een toptransfer denkt. De Argentijn is toch al weer 28 jaar oud en hoopt op een kans in de absolute top van het voetbal. Dat is wel opvallend, want het Algemeen Dagblad wist onlangs nog te melden dat de linksback zijn contract zou gaan verlengen… Overigens beschikt Van Aanholt over een aflopend contract bij Palace, wat hem haalbaar maakt voor Ajax. Zijn transferwaarde wordt geschat op 8 miljoen euro, maar vermoedelijk hebben de Eagles niet zo heel veel te willen.

Ajax beschikt weer eens over een speler die begeerd wordt door een flink aantal Europese topclubs. Ryan Gravenberch staat er goed op bij onder andere het Engelse Manchester United, het Italiaanse Juventus en de Spaanse grootmachten FC Barcelona én Real Madrid. Volgens de Spaanse roddelmedia is de naam van de middenvelder al gevallen in het Estadio Santiago Bernabéu. Zaakwaarnemer Mino Raiola, die de belangen van de Ajacied behartigt, zat onlangs om de tafel met voorzitter Florentino Pérez van De Koninklijke om verschillende transfers te bespreken. Paul Pogba (United) is natuurlijk een neverending story, maar ook Erling Haaland (Borussia Dortmund) wordt nauwgezet gevolgd door de scouts van de Madrilenen. De situatie van Gravenberch in de Johan Cruijff ArenA kwam dus eveneens ten tafel. De jonge middenvelder presteert erg sterk in onze hoofdstad, heeft zich al laten zien in de Champions League en werd onlangs opgeroepen voor Oranje. Naar verluidt heeft Pérez (in de toekomst, ná de coronacrisis in ieder geval) een bedrag van 30 miljoen euro over voor de kersverse international.

Buitenland:

Door de coronacrisis heeft La Liga onlangs opnieuw een lager salarisplafond afgekondigd en dat nieuws komt ongelooflijk hard aan bij FC Barcelona. De Catalanen moeten snijden in hun lonen en eigenlijk biedt alleen de verkoop van Lionel Messi uitkomst. De Telegraaf schrijft op dinsdagochtend: “Bij de Catalanen wordt de buikriem het hardst aangetrokken door de beleidsbepalers van La Liga. Barça mag dit seizoen ‘slechts’ 382,7 miljoen euro uitgeven, tegenover 671 miljoen van afgelopen seizoen. Het betekent hoogstwaarschijnlijk dat Koeman de komst van Memphis Depay op zijn buik kan schrijven.” Het dagblad weet wel hoe de hoge heren in het Camp Nou-stadion dit op kunnen lossen: “Dé oplossing zou natuurlijk zijn als Lionel Messi, met een salaris van rond de 100 miljoen de absolute grootverdiener bij de blaugrana en al weken niet vooruit te branden, in de winter wordt verkocht, het liefst aan een club die eigendom is van een investeringsfonds uit de woestijn. Zoals Manchester City (Abu Dhabi United Group) waar trainer Pep Guardiola onlangs zijn contract verlengde. Maar Guardiola, die bij Barça met Messi in zijn ploeg alle denkbare prijzen won, vertelde afgelopen week dat hij vurig hoopt dat de 33-jarige Argentijn zijn carrière in Barcelona afsluit.”

Jack Grealish presteert ook dit seizoen uitstekend bij Aston Villa en deed het onlangs ook goed bij het Engelse nationale team. Het wordt steeds waarschijnlijker dat de buitenspeler annex nummer tien binnenkort een toptransfer gaat maken. Voetbal International schrijft in ieder geval op dinsdag: “De laatste dagen werd Manchester City vooral in verband gebracht met Lionel Messi, maar ook de geluiden dat Jack Grealish zich gaat verbinden aan de Citizens nemen toe. Manager Pep Guardiola zou het erg zien zitten in de 25-jarige smaakmaker van Aston Villa. Volgens The Independent is een potentieel struikelblok wel dat de club uit Birmingham liefst 100 miljoen pond (112,5 miljoen euro) zou willen incasseren voor de Engelse international, wiens contract met Villa pas in 2025 afloopt.” Tot voor kort werd vooral Manchester United aan Grealish gelinkt, waardoor er misschien wel een burenruzie op komst is. Lukt het de Red Devils om de international van The Three Lions binnen te halen, dan is dat de zoveelste klap voor Donny van de Beek, die nu al amper in actie komt onder oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer.

Heeft Ajax Van Aanholt wel nodig?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:02
6+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
62+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1410+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
32+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
126+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
182+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
24+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
91+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
53+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
98+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
48+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
186+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4029+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
217+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
313+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
210+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
65+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
235+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
170+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
488+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie