Italiaanse media gaan los over ‘totempaal’ De Ligt

Foto: Italiaanse media gaan los over ‘totempaal’ De Ligt

Matthijs de Ligt werd in de zomer geopereerd aan zijn schouder, maar maakte gisteren zijn rentree in de Italiaanse competitie tegen Cagliari (2-0 winst)… en hoe! De Nederlandse centrumverdediger van Juventus speelde soeverein en wordt overladen met complimenten.

La Gazzetta dello Sport richt zich op de oud-Ajacied en Cristiano Ronaldo (die twee keer scoorde): “Juventus had zowel voorin als achterin een totempaal staan. Cagliari kwam nauwelijks in de buurt van Gianluigi Buffon, met dank aan de Nederlander. Hij speelde pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen, maar het lukte hem alsnog om zich te onderscheiden. Hij gaf constant het gevoel dat hij domineerde op zijn zone op het veld.”

Corriere della Serra geeft De Ligt ‘slechts’ een 6,5, maar is wel degelijk positief: “106 dagen aan de kant gestaan en in de tussentijd een nieuwe schouder gekregen. Maar hij speelde zonder vrees. Met hem staat er een ander Juventus: fel en agressief.” Tuttomercatoweb voegt daaraan toe: “Zoals ze in Amsterdam zouden zeggen: welkom terug, bentornato.” De website beoordeelt het spel van de Oranje-international met een zeven: “Hij moest een paar maanden toekijken, maar was bij zijn rentree direct back in business.”

Il Messaggero deelt een 6,5 uit: “Zijn vuurdoop dit seizoen, maar het leek alsof hij nooit weg was geweest. Hij liet de vastberadenheid zien die we inmiddels van hem kennen, Giovanni Simeone (spits van Cagliari en zoon van Diego Simeone, red.) en zijn kameraden kwamen niet in het stuk voor.” Calciomercato zit weer een half puntje hoger: “Het oogde nog een beetje roestig, maar het fenomeen is terug. En een fenomeen is hij, ook na drie maanden afwezigheid.” JuventusNews24 is het hier roerend mee eens: “Een uitstekende comeback na zijn blessureleed. Trainer Andrea Pirlo heeft weer een man gevonden waar hij op kan bouwen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Ben jij blij dat hij terug is?

  • Ik zeker
  • Ik niet echt
825+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie