Kranten gaan helemaal los over Oranje: ‘Problemen’

Foto: Kranten gaan helemaal los over Oranje: ‘Problemen’

Het Nederlands elftal won gisteren met 3-1 van Bosnië & Herzegovina, maar niet alle kranten zijn even positief over die prestatie van Oranje. Er wordt vooral gewezen naar de defensieve kwetsbaarheid van het elftal van bondscoach Frank de Boer.

Trouw schrijft bijvoorbeeld over de wedstrijd van zondag: “Oranje speelde vooral in de eerste helft aanvallend heel aardig, in hoog tempo, maar bleek bij de tegenstoten ook regelmatig kwetsbaar. Die tekortkomingen werden slechts één keer afgestraft door de nummer 51 van de wereldranglijst – die ook nog vedette Edin Dzeko moest missen wegens corona -, maar tegen grotere landen leidt het onherroepelijk tot meer problemen voor Oranje. Het gemis van Virgil van Dijk achterin kon daarbij moeilijk als excuus gelden.”

De Telegraaf voegt daaraan toe: “Frank de Boer is van de hatelijke nul (overwinningen) af. In zijn vijfde interland als eindverantwoordelijke boekte het aanvallende maar zo nu en dan gammele Oranje een broodnodige zege op de zwakke broeder in groep A1, Bosnië en Herzegovina. Prettiger nog voor hem dan dat de ban is gebroken, is het feit dat het met de ontwikkeling van de talentvolle jongeren en de gefaseerde terugkeer van geblesseerde spelers alleen maar beter kan worden. Dat moet ook, want tegen Bosnië en Herzegovina was Oranje periodes goed, maar bij vlagen bijzonder kwetsbaar.”

Ook het Algemeen Dagblad wijdt aandacht aan de defensieve sores zonder Van Dijk, Matthijs de Ligt en Nathan Aké: “Dat Bosnië na dik een uur spelen nog wat terugdeed, paste in zekere zin óók in het spelbeeld. Oranje was weliswaar vanaf de eerste minuut beter, maar gaf bij balverlies nog te vaak ruimtes weg voor counters.”

“Mooi kan voetbal zijn”

Bij de Volkskrant is men vooral positief: “Mooi kan voetbal zijn, zo bewees het Nederlands elftal, bij de volle omarming van de aanval. Het is ook veel leuker voor de voetballers zelf, als ze kunnen etaleren waartoe ze in staat zijn. Ja, af en toe oogde de tegenstoot van Bosnië gevaarlijk, maar dat kan ook bijna niet anders, als de andere ploeg zo aanvallend speelt, als het offensief bijna compleet is.” Het dagblad noemt Nederland ‘een hecht team’: “Oranje is niet het beste elftal van Europa, het is een fijn gezelschap, waarvan de spelers elkaars kwaliteiten onderkennen en elkaars zwaktes trachten te maskeren.”

Defensief kwetsbaar?

  • Ja
  • Nee
670+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie