TRANSFERUURTJE: Absolute droomtransfer Dumfries, Ronaldo verrast

Foto: TRANSFERUURTJE: Absolute droomtransfer Dumfries, Ronaldo verrast

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Sergiño Dest kent een uitstekende start bij FC Barcelona. De oud-Ajacied zal dan ook verrast zijn door het nieuws dat Ronald Koeman een nieuwe aanwinst uit de Eredivisie wil halen om de concurrentiestrijd aan te gaan. Zo zou de oud-bondscoach van het Nederlands elftal een oogje hebben laten vallen op PSV-aanvoerder Denzel Dumfries. De ontwikkeling van de rechtsback heeft indruk gemaakt op Koeman, die daar zelf van profiteerde bij Oranje. Afgelopen zomer koos de coach nog voor Ajax-rechtsback Dest, maar de Nederlander wil daar graag een nieuwe concurrent tegenover zetten. Dumfries zou volgens Don Balón een goede kans maken.

  

Bij Ajax begint het elftal steeds beter te draaien. Vooral het middenveld begint steeds beter te functioneren en dat lijkt slecht nieuws te betekenen voor Edson Álvarez. De mexicaan verklaarde onlangs in Ajax Life het oneens te zijn met bepaalde kritiek, maar zorgwekkend is het wel. Op dit moment is hij nog onmisbaar voor het Mexico van Gerardo ‘Tata’ Martino. Echter, ook in het Noord-Amerikaanse land is er het besef dat een tweede kwakkelseizoen niet goed is voor zijn ontwikkeling. ESPN noemt het zelfs ‘zorgelijk’. In Mexico gaan daarom stemmen op om Álvarez een nieuwe stap te laten maken om daarmee zijn positie in de Mexicaanse nationale ploeg te laten behouden.

[b]Buitenland:[/b]

Téléfoot schat de kans dat Kylian Mbappé niet meer zal bijtekenen bij Paris Saint-Germain op 70 procent. De zender weet echter tegelijk ook dat sportief directeur Leonardo al een plannetje klaar heeft om de spits te vervangen. Bij een vertrek van Mbappé zou hij zijn pijlen immers richten op Erling Haaland. De Noor scoort bij Dortmund nog meer dan Mbappé, maar ook hij werd de voorbije maanden al aan Real gelinkt. Het is echter onwaarschijnlijk dat de Koninklijke het zich zal kunnen veroorloven om beiden te halen en dus zou daar een kans kunnen liggen voor PSG.

De Spaanse sportkrant AS heeft een verrassende wending gegeven aan de geruchtenstroom rond Cristiano Ronaldo. De sterspeler is nadrukkelijk gelinkt aan Manchester United en Paris Saint-Germain, maar volgens de Spaanse sportkrant wil Ronaldo echter helemaal niet weg. Hij en zijn familie voelen zich goed in Italië, waardoor zij sowieso nog anderhalf jaar in Turijn willen blijven wonen. In tegenstelling tot eerdere geruchten zou Ronaldo zich niet focussen op een transfer naar PSG of een terugkeer naar Manchester United.

Bij Liverpool is Joël Matip de enige fitte centrale verdediger die nog overblijft, waardoor Jürgen Klopp nu al zal moeten teruggrijpen naar jeugdspelers Nathaniel Phillips of Sepp van den Berg centraal achterin. Volgens The Athletic heeft de Engelse kampioen daarom nu Dayot Upamecano bovenaan het verlanglijstje gezet. De 22-jarige is al enkele jaren een sterkhouder bij RB Leipzig en zou ook voor Bayern München een prioriteit zijn als opvolger van Jerome Boateng.

Dumfries naar Barça?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie