Bayern München rekent niet meer op David Alaba

Foto: Bayern München rekent niet meer op David Alaba

Naar alle verwachting vertrekt David Alaba binnenkort bij Bayern München. De Duitsers verwachten er namelijk niet meer uit te komen met de Oostenrijkse sterkhouder wat betreft een contractverlenging. Willen ze nog wat geld overhouden aan hun speler, dan moet hij in de winter verkocht worden.

Technisch directeur Hasan Salihamidzic vertelt aan Sky: “Ze zeggen: zeg nooit nooit. Maar ik weet nu niet meer hoe we elkaar nog gaan vinden. We moeten ermee omgaan dat David ons zal verlaten.” Bayern deed Alaba onlangs een derde aanbieding, maar trok die ook weer in: “We hebben tien dagen geleden een verbeterd bod gedaan en we hadden een deadline gesteld voor afgelopen weekend. We hadden de zaakwaarnemer verteld dat we het bod zouden intrekken als de deadline was verstreken.”

Clubicoon Karl-Heinz Rummenigge zegt tegen BILD: “We draaien al maanden in cirkels. Op een bepaald punt moeten wij plannen gaan maken voor het nieuwe seizoen. Het was daarom belangrijk om een beslissing te nemen. We willen allemaal dat David blijft. Hij is een fantastisch persoon en een topspeler. David moet nu zelf de knoop doorhakken.”

Naar verluidt kon Alaba een slordige 17 miljoen euro per jaar verdienen in de Allianz Arena (11 miljoen euro vast plus 6 miljoen euro aan bonussen), maar de verdediger wil dus méér. Real Madrid en FC Barcelona worden met hem in verband gebracht.

Vind jij hem een geldwolf?

  • Ik wel een beetje hoor
  • Ik niet
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie