Matchwinnaar WK-finale 1974 ‘slaapt naar zijn einde toe’

Foto: Matchwinnaar WK-finale 1974 ‘slaapt naar zijn einde toe’

Gerd Müller viert dinsdag zijn 75ste verjaardag. De voormalig goalgetter van Bayern München en Duitsland maakt daar echter weinig van mee.

Müller leidt al jaren aan dementie en de eindfase van zijn leven is nu echt in zicht. “Hij slaapt naar zijn einde toe”, vertelt zijn vrouw Uschi Müller aan BILD. “Gerd is rustig en ik denk niet dat hij erg afziet. Ik hoop dat hij niet kan denken aan zijn lot, aan een ziekte die iemand zijn laatste waardigheid ontneemt.”

Müller maakte in 1974 furore door in de WK-finale tegen Nederland de winnende goal te maken. Hij werd zeven keer topscorer in de Duitse Bundesliga en viermaal kroonde hij zich tot landskampioen. Als international voegde hij daar ook nog een Europese titel aan toe.

De laatste jaren is Müller echter uit het zicht verdwenen. Door zijn dementie verblijft hij in een verpleeghuis en zijn er weinig herinneringen aan zijn bestaan als voetballer over.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie