Alaba botst met Bayern München: “De club heeft me pijn gedaan”

Foto: Alaba botst met Bayern München: “De club heeft me pijn gedaan”

Het was lang een goed huwelijk tussen David Alaba en Bayern München, maar een harde echtscheiding lijkt nu onvermijdelijk. De Oostenrijkse verdediger kwam er met de clubleiding niet uit over een nieuw contract en verlaat Der Rekordmeister zo gaat als zeker aan het eind van het seizoen, als zijn verbintenis afloopt.

De onderhandelingen over de contractverlenging van Alaba in München namen lange tijd in beslag en verliepen uiterst stroef.  Volgens Duitse media zette Alaba in op een vijfjarige deal, waarin hij in totaal 125 miljoen euro wilde gaan verdienen. Dat was Bayern echter te gortig. De club deed de international vorige week een aanbieding van 11 miljoen euro per jaar, dat door bonussen met zo’n 5 miljoen zou oplopen. Alaba had tot 31 oktober de tijd om er mee in te stemmen. “Toen heb ik direct aangegeven dat ik binnen die termijn niet zou reageren, omdat ik zeven dagen niet genoeg vond om een dergelijke beslissing te maken. We moesten veel reizen in die periode, dus ik had geen tijd”, zegt hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Red Bull Salzburg.

“Als je kijkt naar hoe ik ben neergezet, hoe Bayern mij wil neerzetten, dan snap ik dat de fans van mij balen. Maar ik kan iedereen garanderen dat de bedragen die genoemd worden compleet uit de lucht gegrepen zijn”, verzekert Alaba. “De afgelopen tijd was ik teleurgesteld dat de club dat nooit weersprak, dat heeft me pijn gedaan. Maar goed, wat doe je daaraan?. Ik ben blij om hier te zijn en onderdeel te zijn van dit team. Ik geniet van het spelen voor deze club en maak me geen zorgen over de toekomst.”

Jammer?

  • Ja, hij is toch een clubicoon
  • Nee, prima om een transfer te maken
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie