“Wees daarom een beetje blij, heren voetballers”

Foto: “Wees daarom een beetje blij, heren voetballers”

Willem Vissers stoort zich aan het geklaag in het betaald voetbal. Er werd rond deze speelronde weer volop geklaagd, zoals over het laten doorgaan van PSV – ADO Den Haag en arbitrale beslissingen.

De journalist van de Volkskrant schrijft: “Het voetbal moet vermaak bieden in coronatijden, het moet de aandacht afleiden van andere vormen van complotdenken. Het spel strompelt tussen positieve testresultaten door, terwijl de wereld stilvalt door de tweede golf van corona. Menigeen is nochtans stikjaloers op profvoetballers. Zij mogen gewoon hun ding doen.”

“Wees daarom een beetje blij, heren voetballers. Dankbaar desnoods. Al die chagrijnige hoofden. Kom op”, voegt Vissers toe. Hij richt zich tot PSV: “Alle excuses zijn aanvaard. PSV is zelfs leuker om te aanschouwen nu, want door al die absenties krijgt de in potentie beste speler (Götze) meer speeltijd. Mohammed Ihattaren volgt een versnelde cursus fit geraken. Sowieso zijn de betere spelers toevalligerwijs gevrijwaard van het virus.”

Tot slot schrijft de journalist: “Trainer Roger Schmidt trilde van boosheid. Hij zei dat ze bij de KNVB ‘niets van voetbal begrijpen’. Hij nam nog net het woord complot niet in de mond. Een half uurtje na zijn tirade kreeg PSV de strafschop voor 1-0 cadeau, als barst in de spiegel van de complotdenkers. Er gaat veel fout in voetballand, maar alsjeblieft mensen: het complot bestaat niet. Althans, niet in de eredivisie.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie