‘Overlijden oud Ajax-talent komt volledig uit het niets’

Foto: ‘Overlijden oud Ajax-talent komt volledig uit het niets’

Vanmiddag werd bekend dat voormalig Ajax-speler Per Weihrauch is overleden. De Deen is slechts 32 jaar geworden.

“Het is vreselijk, op zo’n jonge leeftijd”, reageert Soren Lerby, voormalig zaakwaarnemer en vriend van Weihrauch, bij BT. “Ik sprak hem nog regelmatig. Zijn dood komt volledig uit het niets. Het is triest. Dat hij op jonge leeftijd ongeschikt werd verklaard als voetballer, heeft waarschijnlijk zijn tol geëist. Hij had als kind een droom, speelde bij Ajax en Chelsea, maar zijn lichaam kon er niet mee omgaan. Hij werd wel geopereerd, maar het werd niet beter.”

Weihrauch startte na zijn carrière een managementbureau en had onder meer Viktor Fischer en Pierre-Emile Höjbjerg in zijn stal. “Ik had een ongelooflijk goede relatie met Per. Ik heb hem na zijn voetbalcarrière meegenomen en hij heeft vele jaren bij ons gewerkt. Hij was een superkerel. Nu zijn ze allemaal verdrietig. Per was echt een vriend”, treurt LErby tot slot.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie