Ajax-goudhaantje: ‘Dit is een boodschap voor Ten Hag’

Foto: Ajax-goudhaantje: ‘Dit is een boodschap voor Ten Hag’

Ajax won gisteren met maar liefst 0-13 van VVV-Venlo en Lassina Traoré maakte vijf doelpunten voor de Amsterdammers. De jonge spits uit Burkina Faso hoopt dat hij daarmee een boodschap af heeft gegeven: hij wil een vaste basisspeler worden.

In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt hij allereerst over het duel: “Zulke uitslagen maak je vooral in de jeugd mee. Je ziet ze wel eens voorbijkomen bij Ajax Onder-12 of Onder-13. De laatste keer dat ik de dubbele cijfers haalde met mijn team moet als kleine jongen ergens in Burkina Faso geweest zijn. Vijf goals maakte ik denk ik twee jaar geleden nog, bij Ajax Cape Town.” Had hij het gevoel dat hij tegen kinderen speelde? “Nee, maar ik had wel een beetje te doen met VVV. Ze hadden het al moeilijk, laat staan toen een speler met rood werd weggestuurd.”

Traoré wil dinsdag tegen Atalanta Bergamo opnieuw spelen: “Ik wil eerste spits worden en elke minuut die ik daarvoor krijg, probeer ik te gebruiken om de trainer de boodschap te sturen dat ik er klaar voor ben. Dat doen we allemaal en dat heb ik vandaag ook weer geprobeerd. Elke speler wil spelen. Ik ook. Ik wacht op het moment en dan pak ik alle minuten die ik krijg om mezelf te laten zien.”

De Burkinees sluit af: “Ik ben ontzettend blij met deze ongelofelijke wedstrijd en ongelooflijk trots dat ik onderdeel uitmaak van deze historische wedstrijd. Ik probeer zo door te gaan.”

Verdient hij een basisplek tegen Atalanta?

  • Ja
  • Nee
561+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie