Kritiek op De Boer: “Dán maak je jezelf volstrekt belachelijk”

Foto: Kritiek op De Boer: “Dán maak je jezelf volstrekt belachelijk”

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis zorgde zondagavond als invaller voor spaarzaam gevaar namens Oranje. In de NOS Voetbalpodcast toont men weinig begrip voor de beslissing van Frank de Boer om hem niet te laten starten.

“De Boer heeft antwoord gegeven op de vraag waarom Berghuis niet speelde”, opent commentator Jeroen Elshoff. “Hij had het plan al helemaal gemaakt vóór de wedstrijd tegen Mexico. De opstelling stond in de eerste dagen al vast. Hij heeft tegen Berghuis gezegd dat hij hem het wel heel moeilijk heeft gemaakt, maar hij durft het kennelijk niet aan op basis van die wedstrijd. Die wedstrijd heeft hij dus compleet belangeloos gemaakt.”

Elshoff noemt die conclusie ‘wel een beetje pijnlijk’ en concludeert dat spelers daar ‘natuurlijk helemaal gek’ van worden. “Wat moet je dan doen om je plek te verdienen? Dat heeft Berghuis overigens uitstekend gedaan in dat kleine beetje dat hij heeft gehad. Als je hem tegen Italië niet opstelt, maak je jezelf natuurlijk volstrekt belachelijk.”

Arman Avsaroglu deelt diens statement. “Als hij het plan al voor Mexico gemaakt had, snap ik nog steeds niet waarom Berghuis daar niet in voorkomt. Je kunt het allemaal heel ingewikkeld maken en praten over tactiek en wat het beste werkt in dit systeem tegen Bosnië. Maar ik zie Malen, Promes en Berghuis, alle drie Eredivisie-spelers, en van die drie is Berghuis op dit moment het best. Dan stel je die toch gewoon op?”

Eens?

  • Ja
  • Nee
304+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie