Drie punten Feyenoord dankzij dubbelslag Berghuis

Steven Berghuis was op zaterdagavond gelijk goud waard voor Feyenoord in de eerste Eredivisie-wedstrijd van de Rotterdammers tegen PEC Zwolle in het MAC³PARK stadion. Het werd 0-2 en de rechtsvoor zorgde voor de gele doelpuntenproductie van zijn ploeg.

Het was niet zo heel best wat de kampioenskandidaat liet zien in Zwolle, maar de mannen van oefenmeester Dick Advocaat kwamen wel behoorlijk snel op voorsprong. Al in de vijfde minuut van het duel verraste Berghuis keeper Michael Zetterer met een dwarrelschot.

Even later ontstond er wat tumult na een inzet van Jesper Drost, die op de arm van Marcos Senesi belandde. Bij PEC dacht men aan hands, maar scheidsrechter Bas Nijhuis wuifde het voorval weg én kreeg gelijk van de videoarbiter van dienst.

De wedstrijd sukkelde eigenlijk wat in slaap en Feyenoord kwam absoluut niet sterk voor de dag, maar het werd in de tweede helft wél 0-2 voor de Rotterdammers, die een strafschop kregen na een overtreding van Thomas Lam op Orkun Kökcü. Berghuis ging achter de bal staan en faalde niet.

Scoreverloop: 0-1 (5′) S. Berghuis, 0-2 (68′) S. Berghuis