TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, bizarre Suárez-wending, Memphis duidelijk

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, bizarre Suárez-wending, Memphis duidelijk

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het zou best een stuntje zijn als Ajax Nicolás Tagliafico én André Onana binnenboord weet te houden. En wat de eerstgenoemde betreft is er een nieuwtje te melden, want de Argentijn heeft al een transfer afgewezen, aldus Mike Verweij van De Telegraaf. De journalist meldt in de voetbalpodcast van zijn werkgever: “Wat wel heel erg in het voordeel van Ajax spreekt, is dat Ajax niet hoeft te verkopen. Dat moest in het verleden natuurlijk wel. Als je nu hoort dat Bayer Leverkusen heel serieus was voor Tagliafico, maar dat Tagliafico Ajax verkiest boven Leverkusen, omdat Leverkusen én niet meer salaris kan betalen en Europa League speelt…” Verweij gaat verder: “Ajax zit in een luxepositie als deelnemer aan de Champions League, met veel geld op de bank. Ajax hoeft niets en ze heel makkelijk zeggen: je mag weg, maar wel tot die datum, anders houdt het op.”

Het staat voorop dat PSV niet blij is met Sam Lammers, die opeens naar het Italiaanse Atalanta Bergamo wil transfereren. De onderhandelingen verlopen moeizaam, maar als er toch een akkoord wordt gevonden, heeft de spits dat te danken aan oefenmeester Roger Schmidt. Het Eindhovens Dagblad schrijft namelijk over het standpunt van de Duitser: “Schmidt ziet de aanvaller allerminst als een paria sinds hij kenbaar heeft gemaakt zijn aflopende contract bij PSV niet te willen verlengen. Lammers wil naar Atalanta Bergamo terwijl een andere club ook geïnteresseerd is en meer wil betalen dan de 7 miljoen euro en een beetje die PSV nu van Atalanta kan krijgen. De onderhandelingen tussen PSV en de Italianen hadden afgelopen week het tempo van een naaktslak die een marathon moet afleggen en dus zou Lammers zondag – behoudens nieuwe ontwikkelingen – gewoon meegaan naar Groningen.” De krant vervolgt: “Schmidt deed vrijdag erg zijn best om te laten blijken dat hij de spits nog hard nodig denkt te hebben en loofde zijn houding op het veld. Hij hoopt dat Lammers alsnog een langere verbintenis met PSV sluit, maar de spits zit in de kluwen van een zaakwaarnemer die in het Philips Stadion op niet veel meer gezelligheid dan een kop koffie hoeft te rekenen.” De coach zei: “Er zit altijd een financiële kant aan dit soort zaken. Zeker als een contract nog maar een jaar loopt. In maart was mijn wens al dat hij zijn contract zou verlengen.”

Als Ronald de Boer de vraag krijgt wie hij als ideale bondscoach voor het Nederlands elftal ziet, wijst hij niet naar zijn clubloze broer Frank. De oud-voetballer vindt namelijk dat Louis van Gaal het moet doen bij Oranje. In het Algemeen Dagblad zegt hij: “Puur voor het komende EK zou ik toch Louis nemen.” Pierre van Hooijdonk houdt het kort: “Eens.” Bart Vriends haakt in: “Jullie hebben met hem gewerkt, is hij echt een toernooicoach?” De Boer: “Ja, dan heb je een voorbereiding van meerdere weken. Een afgebakende periode. Dan kan hij echt iets kweken. Toen wij hem in 2000 als bondscoach kregen, waren wij als spelers in een heel andere fase van onze carrières. We hadden bij wijze van spreken alles al gewonnen en meegemaakt. Dat werkte niet, hij eiste in die drie dagen rond een interland te veel van ons, was te dwingend in bepaalde dingen. Maar ik denk ook dat Louis daar zelf van heeft geleerd. In 2014 pakte hij de dingen al compleet anders aan. Als hij voor een periode van twee maanden iets kan bouwen, met spelers die nog nooit een eindtoernooi hebben gespeeld, dan is er geen betere.”


Buitenland:

Er is mogelijk een flinke Luis Suárez-stunt in de maak. Het leek honderd procent zeker te zijn dat de Uruguayaan bij FC Barcelona zou vertrekken, maar mogelijk heeft de goalgetter toch nog een toekomst in het Camp Nou-stadion. De Spaanse omroep RAC1 komt vandaag namelijk op de proppen met een redelijk bizar bericht: oefenmeester Ronald Koeman zou juist een fan zijn van de kwaliteiten van de oud-Ajacied, die wat hem betreft helemaal niet hoeft te vertrekken. Eerder konden we lezen dat de coach Suárez gebeld had met de boodschap dat hij per se weg moest, maar het bovengenoemde medium weet dat de boodschap van de Zaandammer juist was: “Wat mij betreft mag je blijven, het is de club die niet met je verder wil.” Omdat Barcelona geen geld heeft om een vervanger aan te trekken (Lautaro Martínez van Internazionale is in ieder geval véél te duur), gaat Suárez er naar verluidt stiekem van uit dat hij zeker nog één seizoen in Catalonië voor de boeg heeft. En als de clubleiding hem echt wil lozen, dan verwacht hij een gouden handdruk van naar verluidt 14 miljoen euro. Het bestuur van Barça wil daar niet aan, waardoor een stuntje steeds dichterbij komt.

Het is heel goed mogelijk dat Memphis Depay binnenkort een transfer maakt: zijn contract bij Olympique Lyon loopt nog maar één seizoen door en daarom is de situatie behoorlijk nijpend. Volgens L’Équipe zit de aanvaller met zijn hoofd al bij een overstap. Lyon maakte gisteren geen indruk tegen Girondins de Bordeaux (0-0) en Memphis deelde duidelijk in de malaise. De bovengenoemde krant schrijft: “Het was niet dezelfde Memphis als voor de interlandbreak. Nooit in het juiste tempo, te individualistisch, ongeïnteresseerd of geïrriteerd, de Nederlandse spits zat niet in de wedstrijd.” Volgens het dagblad is er maar één conclusie mogelijk: Depay is alleen maar bezig met een transfer naar FC Barcelona… “De houding en de lichaamstaal van de voormalig Manchester United-aanvaller verraadden een hoop. In Bordeaux lieten zijn nonchalance, zijn overbodige dribbels, zijn teleurgestelde mimiek en zijn blikken richting de hemel zien dat hij met zijn hoofd ergens anders zat.”

Zit Memphis met zijn hoofd bij een transfer?

  • Ja
  • Nee
509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:24
48+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
16+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
59+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
91+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
130+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
18+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
45+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
175+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1513+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
48+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
189+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
255+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
35+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
124+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
66+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
134+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
60+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
214+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4086+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
256+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie