Van Persie ziet twee kandidaten voor bondscoachschap

Foto: Van Persie ziet twee kandidaten voor bondscoachschap

Er worden heel wat namen in verband gebracht met het bondscoachschap bij het Nederlands elftal, maar Robin van Persie ziet twee geschikte kandidaten. De oud-spits vindt dat de KNVB Louis van Gaal óf Bert van Marwijk moet kiezen.

Hij zegt namelijk in De Telegraaf: “Kijk ik naar het huidige Nederlands elftal richting het EK van 2021, dan denk ik dat er twee coaches het meest geschikt zijn om succesvol te zijn: Louis van Gaal en Bert van Marwijk. Ik heb zelf nooit gewerkt met Ronald Koeman, dus kan hem als coach niet beoordelen. Wat ik wel heb meegekregen is dat hij goed communiceerde, qua discipline zijn zaken prima voor elkaar had, boven de groep kon staan met een vleugje van Louis. Een topcoach moet een bepaalde fear factor bezitten. En die hebben Bert en Louis allebei op hun eigen manier.”

Van Persie werkte met beide oefenmeesters samen: “Die laatste twee sluiten met hun eigenschappen als coach het meest aan bij wat deze groep gewend was. Met Bert heb ik twee periodes gewerkt, in mijn eerste fase bij Feyenoord en bij Oranje. Zijn visie vond ik uitstekend. Hij is bovendien een coach die veel vertrouwen uitspreekt richting zijn spelers. Dat deed hij in onze tijd bij Oranje echt heel goed. Aan zijn voorste spelers gaf hij heel veel vrijheid en wij – ik heb het over Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en ik – gingen daar in 2010 op de juiste manier mee om. Hij gaf ons het gevoel van ‘we gaan het ook voor de coach doen’. Dat leefde echt bij ons.”

Wie heb jij liever?

  • Van Gaal
  • Van Marwijk
390+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie