Fel statement Liverpool over eigen fans bij Anfield: “We zijn teleurgesteld”

Foto: Fel statement Liverpool over eigen fans bij Anfield: “We zijn teleurgesteld”

Gisterenavond werd er een groot feest gevierd in Liverpool zowel op Anfield als net erbuiten. De spelers kregen de titel uitgereikt, terwijl duizenden supporters zich buiten het stadion verzamelden. Het advies om thuis te blijven werd maar weinig gehonoreerd.

Na de spectaculaire 5-3-zege op Chelsea werd de champagne ontkurkt. Fans vierden buiten het stadion mee, ondanks dat zowel de club als lokale autoriteiten hadden opgedragen vooral thuis een feestje te bouwen. Liverpool sprak zich in een statement behoorlijk fel uit. “Liverpool Football Club dankt de supporters die thuis zijn gebleven om te vieren dat het team gisteravond de trofee heeft opgeheven en hun dierbaren en onze stad hebben beschermd tegen de altijd aanwezige dreiging van deze pandemie”, klinkt het.

“We zijn echter teleurgesteld over de scènes buiten Anfield gisteravond en dat meer supporters geen gehoor hebben gegeven aan het thuisadvies”, valt er te lezen. “De club en onze stadspartners, Merseyside Police, de gemeenteraad van Liverpool en Spirit of Shankly, hebben de afgelopen acht weken nauw samengewerkt om fans consequent aan te moedigen het team van thuis uit te steunen en we willen hen bedanken voor hun voortdurende steun en samenwerking.”

De politie van Liverpool arresteerden negen persoon die zich misdroegen.

Goed dat de club zich zo uitspreekt?

  • Ja, sterk
  • Nee, je kan het de fans niet kwalijk nemen
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie