Ajax oogst lof met verrassende transfer: “Hij is uitermate all-round”

Foto: Ajax oogst lof met verrassende transfer: “Hij is uitermate all-round”

Hans Vonk is erg te spreken over de terugkeer van Maarten Stekelenburg bij Ajax. De oud-doelman verwacht dat hij met zijn ervaring én kwaliteiten van toegevoegde waarde zal zijn in Amsterdam.

“Ik had de geruchten wel gehoord, dat hij een terugkeer zou maken, maar ik weet niet wat precies de afspraken zijn. Ik heb bijvoorbeeld geen idee wat er met Onana gaat gebeuren”, vertelt Vonk aan Ajax Showtime. “Maarten past uitstekend in het profiel van een Ajax-keeper. Hij kent de club. Een bal stoppen en meevoetballen kan hij meer dan prima. Technisch is hij heel erg goed en atletisch gezien heeft hij ook een goed postuur. Maarten is uitermate allround als keeper, een doelman die alle facetten beheerst. Het verbaasde mij eigenlijk dat hij zo weinig heeft gespeeld, maar dat komt ook door keuzes die hij zelf heeft gemaakt.”

“De vraag is of hij voor het maken van veel minuten gehaald is. Het hangt dus ook van zijn rol af.” Hoe dan ook zal Stekelenburg ‘een goede mentor zijn’ voor jongere collega’s. “Maarten lijkt mij ook daarom een goede kandidaat. Door de ervaring kan hij op dat gebied het nodige toevoegen. Hij kan dat prima invullen. Je zit als technische staf bijzonder op je gemak als je kan terugvallen op een type Maarten Stekelenburg. Het is een goed gevoel dat de kwaliteit op doel ten opzichte van je eerste keeper nauwelijks minder wordt. In dat opzicht maak je het verschil.”

Eens met Vonk?

  • Ja
  • Nee..
1276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie