Bayern kan titel ruiken, Nederlander Zirkzee trefzeker

Foto: Bayern kan titel ruiken, Nederlander Zirkzee trefzeker

Bayern München heeft de Duitse landstitel nog niet binnen. Borussia Dortmund wist door de 0-1 zege bij Fortuna Düsseldorf het kampioensfeest uit te stellen, maar de koploper wist zelf wel te winnen van Borussia Mönchengladbach: 2-1.

Bayern wist vooraf dat het op één manier al landskampioen kon worden op deze zaterdag. ‘Der Rekordmeister’ moest dan zelf winnen van Gladbach en Dortmund had geen punt mogen pakken. De achtervolger won echter, waardoor het elftal van Hansi Flick in de avonduren alleen een nieuwe reuzenstap kon zetten.

Gladbach klopte Bayern eerder dit seizoen en liet in de lege Allianz Arena blijken niet onder de indruk te zijn. Jonas Hofmann zorgde zelfs voor de 0-1, ware het niet dat de VAR een streep door zijn doelpunt zette vanwege buitenspel. Met zijn voet stond de Gladbach-speler nét over de virtuele lijn.

Aan de andere kant was het tien minuten later wel raak. Doelman Yann Sommer leverde de bal onhandig in bij Joshua Zirkzee en de Nederlander reageerde alert door deze in één keer in het lege doel te schuiven: 1-0. Een knullig eigen doelpunt van teamgenoot Benjamin Pavard maakte die marge ongedaan, maar vlak voor tijd sloeg Leon Goretzka alsnog toe namens Bayern.

Bayern, spelend zonder Thomas Müller en Robert Lewandowski, staat nu zeven punten los en kan dinsdagavond tegen Werder Bremen officieel kampioen worden. Gladbach is de huidige nummer vier op de ranglijst.

Scoreverloop: 1-0 (26′) Joshua Zirkzee, 1-1 (37′) Benjamin Pavard (eigen doelpunt), 2-1 (86′) Leon Goretzka

Grijpt Bayern de titel midweeks alsnog?

  • Ja
  • Nee
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie