‘FC Barcelona wil nachtmerrie Ajax uit laten komen’

Foto: ‘FC Barcelona wil nachtmerrie Ajax uit laten komen’

FC Barcelona blijft jaloersmakend kijkend naar de jeugdproductie van Ajax. Volgens Don Balón overweegt de Catalaanse grootmacht zelfs een grote slag te slaan in Amsterdam.

FC Barcelona is zeer gecharmeerd van een groot aantal Ajax-talenten. Het Spaanse medium noemt Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor als voorbeelden, maar ook Naci Ünüvar zou veel aanzien genieten in Camp Nou. Vorig jaar augustus maakte de jonge Ajacied veel indruk tegen de jeugd van FC Barcelona tijdens de opening van Estadi Johan Cruyff.

In Barcelona is men Ünüvar sindsdien niet uit het hoofd verloren. De pas zestienjarige middenvelder annex aanvaller debuteerde dit seizoen al met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en mocht zelfs al een kwartiertje invallen tijdens het bekerduel met SV Spakenburg. In Amsterdam geldt hij als een van de grootste talenten, maar Barça dreigt de nachtmerrie uit te laten komen door hem nu al weg te kapen.

Ajax en Ünüvar onderhandelen al enige tijd over een nieuw contract, maar vooralsnog zijn die gesprekken ‘on hold’ gezet. De jonge Ajacied ligt nog tot medio 2022 vast en dus is de clubleiding niet gebonden aan een snelle beslissing. Een eventuele aanbieding uit Catalonië zal dan ook interessant moeten zijn. Don Balón denkt dat Barça gaat proberen om spelers te ruilen, zoals een Pedri González of Riqui Puig.

Ook clubs als Arsenal, Manchester City, Liverpool, Borussia Dortmund en RB Leipzig zijn geïnteresseerd,

Moet hij die kans pakken?

  • Ja
  • Nee
1656+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie