Van Ajax-speler tot café-eigenaar: “Ze kennen mij nog”

Foto: Van Ajax-speler tot café-eigenaar: “Ze kennen mij nog”

Tom Soetaers kennen we voornamelijk van zijn periode bij Ajax, maar de oud-aanvaller blijkt veel meer talenten te hebben. Zo is hij tegenwoordig de trotse eigenaar van een café in Wommersom.

Toen ik stopte bij KV Mechelen in 2012 heb ik het vijf jaar uitgebaat. Daarna kwamen de kinderen, twee zoontjes”, legde Soetaers uit in gesprek met Ajax ShowtimeToen zijn kinderen geboren werden, besloot Soetaers het café te verhuren, tijdelijk. “Nu kwam het weer vrij. Ik wilde iets gaan doen en ik kook graag. Mijn vrouw zei ook: de kindjes zijn wat ouder, waarom ga je het niet zelf uitbaten.”

Zo gezegd zo gedaan, al denkt Soetaers ook nog regelmatig terug aan zijn voetbalcarrière. Zo speelde hij tussen 2003 en 2005 bij Ajax. “Dat niveau lag verschrikkelijk hoog. Zelfs op trainingen moest je top zijn om erin mee te gaan. Het was een fantastisch elftal. Achttien tot negentien spelers van de kern hebben een mooie carrière gemaakt. Misschien was het net de tijd dat ik nog net niet klaar was om er voetballend in mee te gaan”, vervolgde de oud-speler.

Zijn voormalig ploeggenoten Zlatan Ibrahimovic en Wesley Sneijder kennen Soetaers echter nog wel. “We stonden een keer in de mixed zone rondom een Champions League-wedstrijd. Toen zag Zlatan mij. Hij kwam naar mij toe, heel vriendelijk. Dat heb ik ook een keer met Sneijder gehad na een wedstrijd van Galatasaray. Dus: ze kennen mij nog. Dat is een teken dat je iets van een indruk hebt gemaakt, welke indruk maakt dan niet zoveel uit. Maar dat vind ik zeker zo belangrijk, dat menselijke. Dat die jongens je nog kennen, dat ze weten: daar heb ik mee gevoetbald. Dat is leuk om mee te maken.”

Ken jij hem nog?

  • Ja
  • Nee
355+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie