TRANSFERUURTJE: Ajax-ruildeal, steuntje in rug Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-ruildeal, steuntje in rug Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat FC Barcelona André Onana graag over wil nemen van Ajax. De Catalanen hebben al een voorstel neergelegd in Amsterdam en dat is nogal omvangrijk te noemen, het gaat namelijk om een ruildeal plus cash. Door de coronacrisis is het de verwachting dat er in de zomer veel geruild zal worden, omdat de liquide middelen opraken. Het Algemeen Dagblad schrijft: “Dat clubs uit het topsegment over ruilen nadenken, bevestigde ook de zaakwaarnemer van André Onana onlangs in deze krant. De keeper van Ajax wil na vijf jaar een transfer maken. Onder meer Barcelona, zijn oude club, zou er volgens Albert Botines voor voelen Onana terug te halen, maar in deze coronacrisis niet voor een transfersom van 40 miljoen euro of nog meer.” De krant vervolgt zijn verhaal: “Barcelona schetste volgens de zaakwaarnemer wel een andere optie: zij bieden Ajax de ervaren reservekeeper Norberto Neto en één of meer getalenteerde veldspeler(s) (in een eerder stadium werden de namen van Álex Collado, Riqui Puig en Pedri genoemd, red.) aan in ruil voor Onana, met daarbovenop een geldbedrag. Want dat ruilen hoeft natuurlijk niet met volledig gesloten beurs te gaan.”

Vlak voordat het coronavirus toesloeg bereikten Ajax en São Paulo een akkoord over de transfer van Antony naar de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers troefden Borussia Dortmund af, dat ook wel oren had naar een samenwerking met de Braziliaanse rechtsvoor. In het Signal Iduna Park moet men nu op zoek naar een andere buitenspeler en een naam die vaak boven komt drijven is die van Calvin Stengs van AZ. We weten in ieder geval dat de jonge vleugelspits annex nummer tien al een tijdje gevolgd wordt door de Duitsers en door de overstap van Antony naar Amsterdam is de kans groter geworden dat BVB in Alkmaar uitkomt. Technisch directeur Max Huiberts wil sowieso meer dan 20 miljoen euro hebben voor Stengs, maar Borussia Dortmund is natuurlijk een behoorlijk vermogende club. Veel hangt af van de toekomstbeslissing van Jadon Sancho, die elke week aan een nieuwe grootmacht gelinkt wordt.AZ is concreet geïnteresseerd in een samenwerking met Francesco Antonucci van het Franse AS Monaco, die een paar jaar terug nog in de jeugdopleiding van Ajax speelde en de voorbije periode in de Keuken Kampioen Divisie uitkwam voor FC Volendam, dat hem huurde. Dat is in ieder geval wat het medium Het Nieuwsblad te melden heeft op de dinsdagmorgen. De Belgische krant schrijft: “Franco Antonucci, de 20-jarige Belgische spelverdeler die door Monaco werd verhuurd aan Volendam, is gegeerd. Onder meer door Belgische topclubs. In de Nederlandse tweede klasse was de dribbelaar goed voor 11 goals en 5 assists in 21 matchen waardoor hij werd uitgeroepen tot Beste Talent. Een eer die vroeger ook Dries Mertens te beurt viel. Het zorgt ervoor dat veel topclubs interesse tonen in Antonucci. Het gaat om AZ Alkmaar, maar zijn naam valt ook bij Genk, Club Brugge en Anderlecht.”

Feyenoord bereidt zich alvast voor op het volgende voetbalseizoen en wil het een en ander bewerkstelligen op de transfermarkt. De Rotterdammers worden nu al een tijdje in verband gebracht met Bryan Linssen (Vitesse) en Mark Diemers (Fortuna Sittard) en krijgen nu een flink steuntje in de rug. De beide Eredivisie-voetballers waren naar verluidt namelijk ook in gesprek met het Chinese Tianjin Tianhai, en aan de salarissen die men betaalt in het Verre Oosten kan de nummer drie van de Eredivisie natuurlijk niet tippen. Wat blijkt echter, de Super League-club is vandaag omgevallen. Volgens de Chinese media is Tianjin Tianhai het eerste slachtoffer van de coronacrisis. Er werd onlangs een akkoord bereikt met de technische staf en de spelersgroep over een salarisverlaging, maar dat mocht klaarblijkelijk niet meer baten: de club heeft op maandag faillissement aangevraagd.

Buitenland:

Omdat de Ligue 1 definitief stopgezet is en Olympique Lyon geen Europees voetbal heeft veiliggesteld is de kans behoorlijk groot geworden dat Memphis Depay in de zomer een transfer maakt. En het is een mogelijkheid dat de aanvaller terechtkomt bij FC Barcelona. Volgens het medium Don Balón is de naam van de international van het Nederlands elftal namelijk op de radar van de Catalanen verschenen omdat hij redelijk goedkoop is. Memphis staat tot medio 2021 onder contract in Lyon en wil niet verlengen, waardoor hij voor ongeveer 35 miljoen euro zou mogen vertrekken. Neymar (Paris Saint-Germain) en Lautaro Martínez (Internazionale) zijn de toptargets van Barça, maar dit zijn natuurlijk dure opties. De Argentijn kost namelijk 110 miljoen euro, waar de Braziliaan nog duurder is. Blijken zij niet haalbaar, dan halen de Catalanen Memphis mogelijk naar het Camp Nou-stadion.

Newcastle United wordt overgenomen door het steenrijke investeringsfonds PIF uit Saudi-Arabië en heeft grote plannen op de zomerse transfermarkt. De Magpies worden in verband gebracht met Donny van de Beek van Ajax, maar er is iemand die ze nog grager naar de Premier League willen halen… Voetbal International schrijft namelijk op de dinsdagmorgen: “Volgens berichten uit Engeland en Spanje staat Gareth Bale boven aan de verlanglijst van Newcastle United, zodra de Saudische overname is afgerond. De beoogde nieuwe eigenaren van de Magpies denken de Welshman te kunnen overtuigen van een terugkeer naar de Premier League.”

Zie jij Memphis naar Barça transfereren?

  • Ik wel
  • Ik niet
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
10+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
39+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
9+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
50+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
27+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
58+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
39+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
153+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3980+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
192+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
237+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
181+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
54+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
214+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
158+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
444+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
222+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
62+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
526+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
12:00
2850+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie