‘Overmars moet krankzinnig bedrag aftikken voor doelwit’

Foto: ‘Overmars moet krankzinnig bedrag aftikken voor doelwit’

Ajax is de laatste tijd ontzettend actief op de Braziliaanse markt, maar lijdt vermoedelijk een nederlaag in de strijd om de handtekening van Igor Gomes. De jonge middenvelder van São Paulo kost namelijk een waanzinnig bedrag.

De 21-jarige spelmaker wordt begeerd door verschillende clubs, waaronder dus de Amsterdammers, maar ook Real Madrid, FC Barcelona en Sevilla. Gomes heeft echter nog een contract tot medio 2023 bij de voormalige werkgever van David Neres en dat betekent dat de Brazilianen voor hem kunnen vragen wat ze willen. Er wordt dan ook gewezen naar de afkoopsom die in zijn verbintenis staat ter waarde van liefst 50 miljoen euro.

In gesprek met het medium Globo Esporte bevestigt directeur Rai dat er veel interesse is: “Ik heb inderdaad al gesproken met een paar van mijn Europese vrienden, al ligt er nog geen officieel bod op tafel.” General manager Alexandre Passaro voegt daaraan toe: “Natuurlijk is de belangstelling van Real bij ons bekend, maar er zijn ontzettend veel partijen die Igor volgen…”

Het is geen toeval dat de interesse voor Gomes veelal uit Spanje komt: “Het klopt dat hij in aanmerking komt voor een Portugees paspoort. En dat betekent dat hij geen plekje in hoeft te nemen voor een speler van buiten de EU.” Ajax lijkt door de gigantische vraagprijs compleet kansloos en Real ligt op poleposition: eerder haalde De Koninklijke al spelers als Vinícius Júnior, Rodrygo en Reinier uit Brazilië.

Ajax kansloos?

  • Lijkt mij wel
  • Lijkt mij niet
748+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie