Makkelie reageert op Gözübüyük: “Onnodig om dat weer op te rakelen”

Foto: Makkelie reageert op Gözübüyük: “Onnodig om dat weer op te rakelen”

De laatste maanden komt steeds meer naar voren dat Serdar Gözübüyük en Danny Makkelie niet bepaald de beste vrienden zijn. Gisteren in het tv-programma De Geknipte Gast liet Gözübüyük zich andermaal negatief uit over zijn collega-scheidsrechter, die op zijn beurt vandaag reageerde via Instagram.

In de tv-show van Özcan Akyol refereerde Gözübüyük aan een voorval in december 2017. Toen keurde scheidsrechter Pol van Boekel een doelpunt af vanwege hands. In de rust van die wedstrijd besprak Hans Kraay jr de situatie op FOX Sports. De analist ontving een appje van Makkelie, waarin hij aangaf dat  Van Boekel de verkeerde beslissing had genomen. Makkelie schreef er nadrukkelijk bij dat zijn naam niet op tv genoemd mocht worden, maar dat was tegen dovemans oren gericht .”Een voorbeeld van je collega voor lul zetten”, zei Gözübüyük daarover.

Makkelie laat weten zich van geen kwaad bewust te zijn. “Dit betreft een oud bericht uit 2017”, zo begint hij op Instagram. “Als scheidsrechters hebben wij met regelmaat contact met verslaggevers over de uitleg van spelregels. Wij worden ook door hen hierover benaderd. In die specifieke wedstrijd legde de verslaggever een spelregel over hands verkeerd op tv uit. Hierover ontstond verwarring in de studio en om die reden gaf ik een toelichting aan Hans Kraay.”

Het appje van Makkelie naar Kraay was enkel bedoeld om de tv-kijker te informeren. “Wij willen verslaggevers graag helpen om het goed uit leggen aan het voetbalpubliek. Dit had niets te maken met oncollegiaal willen zijn. Pol en ik zijn namelijk goed met elkaar en hebben daarna onder andere de Champions League-finale (Liverpool – Tottenham Hotspur in 2019, red.) samen gedaan en Pol was afgelopen seizoen mijn VAR in de Champions League.

Makkelie ziet het nu er niet van in, dat Gözübüyük het incident oprakelt. “Dit heb ik in 2017 al uitgelegd”, zegt de leidsman en tevens politieagent. “Snap niet waarom dit weer opgehaald moet worden. Dat wij niet genoemd willen worden is omdat er altijd mensen zijn die de uitleg over spelregels bij wedstrijdsituaties willen gebruiken om als oncollegiaal te bestempelen. En daarin heb ik helaas gelijk gekregen.”

Oncollegiaal destijds van Makkelie?

  • Zeker
  • Nee, geen slechte intenties
359+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie