Frenkie de Jong: “Nouri was toen een boegbeeld, de man van het team”

Foto: Frenkie de Jong: “Nouri was toen een boegbeeld, de man van het team”

Frenkie de Jong kende de nodige zenuwen toen hij als jonge speler van Willem ll zich  voor het eerste bij Oranje Onder-15 meldde. Hij werd echter door zijn nieuwe spelers meteen op zijn gemak gesteld. Eén van de jongelingen die De Jong opving, was Abdelhak Nouri.

“Het was een van de eerste keren dat we met z’n allen met heel Nederland bij elkaar kwamen, daarvoor was het nog in regio’s van Zuid, West …”, blikt De Jong bij Touzani TV terug op zijn eerste oproep voor Oranje Onder-15. De middenvelder was nerveus om zich als speler van het ‘kleine’ Willem II kennis te maken met de talenten van de topclubs. Zaakwaarnemer Ali Dursun sprak hem moed in. “Vroeger was ik nog verlegener dan nu. Het was niet zo dat ik gelijk helemaal met de groep meeging, of gelijk heel veel ging vertellen. Maar Ali zei tegen mij: ‘Let maar op, als je dadelijk getraind hebt, dan komen ze op een gegeven moment naar je toe, omdat ze zien dat je goed kan voetballen.'”

De belangenbehartiger kreeg gelijk bij de eerste training van de huidige Oranje-international. Diverse spelers, waaronder Ajacied Nouri, complimenteerden De Jong. “Er kwamen heel veel spelers naar me toe, wilden ze met me praten. Dat is wel mooi. Ik moet zeggen dat Appie Nouri een van de eerste jongens was die echt naar me toe kwam en me me gelijk thuis liet voelen. Hij zei: ‘Ik heb je zien spelen, je bent een goede speler, voel je gewoon thuis.'”

De Jong keek op dat moment op tegen Nouri, die gold als een van de grootste talenten in de Oranje-jeugd. “Hij was toch een beetje, hoe moet je het zeggen, soort van boegbeeld, de man van het team. Ik kwam er een soort van ‘in mijn eentje bij’ omdat ik van Willem II kwam. Het was heel fijn dat iemand met zijn status naar me toe kwam en me me meteen thuis liet voelen.”

Had De Jong op die leeftijd al de potentie van een toekomstig wereldvoetballer?

  • Ja, heeft altijd veel talent gehad
  • Nee, hij stak er niet met kop en schouders bovenuit
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie