‘Wat als Memphis daadwerkelijk een EK zou gaan spelen?’

Foto: ‘Wat als Memphis daadwerkelijk een EK zou gaan spelen?’

Wegens het coronavirus heeft de UEFA besloten om het EK van aanstaande zomer te verplaatsen naar de zomer van 2021. Journalist Sjoerd Mossou is ervan overtuigd dat dit een aantal positieve kanten heeft voor het Nederlands Elftal van Ronald Koeman.

“Het had iets dappers, zijn verbeten race tegen de klok, allemaal bedoeld om het EK van komende zomer te halen”, refereert Mossou in het Algemeen Dagblad naar de geblesseerde Memphis Depay. “Het ongebreidelde optimise ook, het heilige geloof, het volledig ontbreken van twijfel: jaloersmakend. Hier was een voetballer bezig de natuur te verslaan. Hier was een voetballer bezig door muren te rennen, zonder zichtbare pijn of moeite, alsof een gescheurde kruisband iets is wat je puur met wilskracht overwinnen kunt.”

Echter hielden de medisch specialisten van de KNVB hun hart wel vast, stelt Mossou. “De juristen bogen zich alvast over de risico’s. Wat als Memphis, tegen de wil van zijn werkgever Olympique Lyon in, werkelijk een EK zou gaan spelen? En wat als zijn knie het dan zou begeven? Nog los van de schadeclaims; het zou desastreus zijn voor het imago van de KNVB in het internationale voetbal.”

“Als de aanleiding niet zo schokkend was geweest, hadden we tevreden geconcludeerd dat Koeman niet alleen een gouden pik heeft, maar ook twee gouden ballen”, gaat de columnist verder, die stelt dat het EK van 2020 ook net iets te vroeg was gekomen. Deze Oranje-generatie gaat de komende jaren pas echt zijn piek bereiken. “Dat biedt niet meteen garanties voor een Europese titel, laten we die polonaise vooral nog even uitstellen. Maar tot die tijd: naar Memphis Depay en zijn Instagram-revalidatie kunnen we eindelijk met een gerust hart gaan kijken, al is het maar als afleiding in tijden van quarantaine.”

Was het EK van 2020 nog te vroeg gekomen voor Oranje om hem te winnen?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie