PSV en Feyenoord houden elkaar in evenwicht in topper

De Eredivisie-topper tussen PSV en Feyenoord heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Een fraaie gelijkmaker van Cody Gakpo bezorgde de Eindhovenaren een terecht punt tegen de sportieve rivaal: 1-1.

Feyenoord begon sterk aan het duel en kreeg direct een paar mogelijkheden om de score te openen. Róbert Bozenik verscheen tot twee keer toe in kansrijke positie, maar doelman Lars Unnerstall kwam nog niet in de moeilijkheden. PSV zette daar kansen voor Denzel Dumfries, Sam Lammers en Gakpo tegenover.

Het niveau hield niet over, maar interessant was het schouwspel in Eindhoven zeker. Het werd nóg interessanter dankzij Eric Botteghin. De Braziliaanse verdediger kopte in de 33ste minuut raak uit een hoekschop. Doelman Unnerstall en Gakpo probeerden dit nog wel te verhinderen, maar de kopbal bleek te machtig: 0-1.

PSV kwam uitstekend uit de kleedkamer voor de tweede helft. Het duurde slechts twee minuten alvorens de gelijkmaker een feit was. Jorrit Hendrix lanceerde Ryan Thomas, die op zijn beurt Gakpo bediende met een fraaie afronding als resultaat: 1-1. Het zorgde voor nieuw elan bij PSV, dat een paar behoorlijke mogelijkheden creëerde om langszij te komen.

De grootste kansen op een winnende treffer waren echter voor Feyenoord. Eerst had Steven Berghuis de pech dat zijn inzet werd gepareerd door Unnerstall en Ridgeciano Haps benutte de rebound niet. Bozenik was er nóg dichter bij, maar had de pech dat de Slowaakse spits de binnenkant van de paal raakte en net niet over de lijn ging.

Feyenoord dacht ook nog recht te hebben op een strafschop. Denzel Dumfries leek hands te maken in de eigen zestien, maar ondanks langdurig kijken durfde de VAR het niet aan om scheidsrechter Dennis Higler naar het scherm te roepen.

Scoreverloop: 0-1 (33′) Eric Botteghin, 1-1 (47′) Cody Gakpo