Ajax moet vrezen voor uitschakeling na frustrerende avond

Foto: Ajax moet vrezen voor uitschakeling na frustrerende avond

Ajax heeft het vizier gericht op het winnen van de Europa League, maar dat dreigt een héél lastig karwei te worden. De Amsterdammers verloren donderdagavond met 2-0 bij Getafe en móéten dus winnen in de Johan Cruijff ArenA om snelle uitschakeling te voorkomen.

Ajax had net als vorig seizoen graag ver willen komen in de Champions League, maar Valencia schoot die droom voor de winterstop aan diggelen. Bij de Europa League-loting kwam er vervolgens opnieuw een zware tegenstander uit de koker: Getafe. De nummer drie van de Primera División werd bovendien gevreesd vanwege de speelwijze: veel overtredingen en aanstellerij.

Trainer Erik ten Hag waarschuwde de Ajacieden hiervoor, maar in de eerste helft lukte het zijn ploeg niet om een goed optreden neer te zetten. Sterker nog: de bezoekers creëerden in de eerste helft geen enkele serieuze mogelijkheid. In tegenstelling tot Getafe, dat het doelman Bruno Varela een paar keer heel moeilijk maakte. Bovendien ging hij bijna in de fout bij een terugspeelbal.

Deyverson en Jaime Mata zorgden al voor gevaar namens Getafe, maar uiteindelijk viel de 1-0 alsnog. Mathías Olivera verlengde een vrije trap tot bij Deyverson en ditmaal maakte hij het wel af. Bij het juichen zou hij trouwens zijn geraakt door een muntje vanuit het gastenvak, waardoor Ajax ook nog eens moet vrezen voor een vervelende sanctie van de UEFA. Er staat immers nog een voorwaardelijke straf open.

Ook met een 1-0 achterstand lukte het Ajax niet om Getafe serieus aan te pakken. De Amsterdammers bleven grotendeels ongevaarlijk in Madrid en in extremis werd het leed nóg groter. Invaller Kenedy strafte een fout van Perr Schuurs af en zag de bal via Sergiño Dest achter Varela eindigen. Er wacht dus een loodzware opgave in de return, wat ook nog eens moet gebeuren zonder Nicolás Tagliafico.

Scoreverloop: 1-0 (37′) Deyverson, 2-0 (90′) Kenedy

Gaat Ajax dit nog rechtbreien?

  • Ja
  • Nee
636+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie