10: Nederlandse trainers die momenteel geen team leiden

Soccernews

Nederland telt nogal wat voetbaltrainers en gezien het grillige verloop is het logisch dat lang niet iedereen een aansprekende baan heeft. Sommigen hebben op dit moment zelfs helemaal geen team om te leiden. [i]SoccerNews.nl[/i] zet er tien op een rijtje.

[b]10. Foeke Booy[/b]
Booy heeft als hoofdtrainer ervaring opgedaan bij FC Utrecht, Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles en had nog een aantal buitenlandse teams onder zijn hoede. Inmiddels is hij alweer een tijdje beschikbaar, maar sinds zijn ontslag in Deventer is het nog niet tot een vaste baan gekomen.

[img]//uploads/alfons-fons-groenendijk(excelsior)(01-05-2016).jpg[/img]

[b]9. Alfons Groenendijk[/b]
Groenendijk werd in 2015 aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De opvolger van Marinus Dijkhuizen wist dat er een zware opgave stond te wachten en dat bleek ook wel, maar hij wist de ploeg desalniettemin keurig in de Eredivisie te houden zonder deelname aan de play-offs. Toch besloot Groenendijk Kralingen alweer te verlaten.

[img]//uploads/alfons-fons-groenendijk(excelsior)(01-05-2016).jpg[/img]

[b]8. Robert Maaskant[/b]
Maaskant werd ooit de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde genoemd. Hij leidde teams als RBC Roosendaal, Willem II, NAC Breda en FC Groningen, maar nergens wist hij het langdurig uit te houden. Inmiddels is de oefenmeester, die ook in het buitenland mocht rondkijken, al een tijdje clubloos.

[img]//uploads/robert-maaskant(nac-breda)(22-09-2015).jpg[/img]

[b]7. Foppe de Haan[/b]
De Haan kennen we vooral als hoofdtrainer van sc Heerenveen. De Fries stond tot en met 2004 langdurig voor de groep en keerde afgelopen seizoen op interim-basis terug in het Abe Lenstra Stadion. Naar eigen zeggen keert hij niet meer terug in een dergelijke functie, gezien zijn leeftijd begrijpelijk, maar we zien hem vast nog wel terug.

[img]//uploads/foppe-de-haan(sc-heerenveen)(03-04-2016)(1).jpg[/img]

[b]6. Ruud Gullit[/b]
Gullit was een verdienstelijke voetballer en als analist maakt hij eveneens een positieve indruk. Zijn trainerscarrière was daarentegen een stuk minder succesvol, iets wat ze bij Feyenoord zullen beamen. Al jaren is Gullit niet meer actief in deze rol, maar of dat ook echt einde verhaal is?

[img]//uploads/ruud-gullit(16-11-2014)(2).jpg[/img]

[b]5. Mario Been[/b]
Been leidde in het verleden onder meer Feyenoord, Excelsior en NEC. De laatste jaren is de oud-voetballer vooral te bewonderen als voetbalanalist en die rol lijkt hem momenteel het meest op het lijf geschreven. Been zal ongetwijfeld nog wel eens opduiken als trainer.

[img]//uploads/mario-been(fox-sports)(11-02-2016)(1).jpg[/img]

[b]4. Clarence Seedorf[/b]
Seedorf was nog nauwelijks gestopt als voetballer toen de Italiaanse topclub AC Milan hem al vroeg voor een rol als hoofdtrainer. Misschien is het begrijpelijk dat de Nederlander koos om hierop in te gaan en de resultaten waren niet eens zo slecht, maar hij was niet gewapend tegen de (te) hoge verwachtingen in San Siro. Sindsdien is het relatief stil.

[img]//uploads/clarence-seedorf(ac-milan)(29-05-2014).jpg[/img]

[b]3. Guus Hiddink[/b]
Hiddink heeft nogal wat ervaring als voetbaltrainer. Zo trainde hij clubs als PSV, Real Madrid en Chelsea en was de Achterhoeker bondscoach van onder meer Nederland en Rusland. Hiddink is al aardig op leeftijd, maar reeds aangegeven open te staan voor een mooie uitdaging.

[img]//uploads/guus-hiddink(chelsea)(15-05-2016).jpg[/img]

[b]2. Louis van Gaal[/b]
De trainerscarrière van Van Gaal is niet minder imposant met werkgevers als Ajax, FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en natuurlijk het Nederlands elftal. Na het afgelopen seizoen werd de samenwerking op Old Trafford verbroken. Van Gaal zag United als laatste kunstje, maar of hij er nog steeds zo over denkt?

[img]//uploads/louis-van-gaal(manchester-united)(27-02-2016).jpg[/img]

[b]1. Frank de Boer[/b]
We sluiten af met De Boer. De oud-international stroomde als jeugdtrainer door naar de plek van hoofdtrainer bij Ajax, dat onder zijn leiding direct vier opeenvolgende landstitels wist te veroveren. De laatste twee seizoenen bleek PSV sterker, maar De Boer mag desondanks met opgeheven hoofd toewerken naar een volgende klus.

[img]//uploads/frank-de-boer(ajax)(01-05-2016).jpg[/img]

Wie gaat het snelst weer aan de slag als trainer?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
200+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie