10 mogelijke opvolgers van Mark van Bommel bij PSV

Foto: 10 mogelijke opvolgers van Mark van Bommel bij PSV

Maandagochtend maakte PSV bekend dat Mark van Bommel niet langer de hoofdtrainer in Eindhoven is. De 3-1 nederlaag bij Feyenoord was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Tot het einde van het seizoen neemt Ernest Faber daarom de honneurs waar. Maar wie gaat daarna aan het roer staan bij PSV? SoccerNews.nl stelt een lijst met tien kandidaten samen.


1. Arne Slot (AZ)

Hij wordt na een spectaculaire eerste seizoenshelft met AZ nu al gezien als de nieuwe kroonprins van het trainersgilde: Arne Slot. Het gros van de analisten dicht hem een toekomst als Ajax-oefenmeester toe, maar waarom zou de voormalig middenvelder niet een overstap naar PSV kunnen maken komende zomer?


2. Roger Schmidt (clubloos)

Kenneth Perez opperde op FOX Sports onlangs al dat Nederlandse clubs eens vaker in de ‘Red Bull-school’ moesten rondneuzen naar potentiële trainers. In het Oostenrijkse Salzburg schieten de talentvolle coaches immers als paddenstoelen uit de grond. Eén van de voorbeelden daarvan is Roger Schmidt.

De 52-jarige Duitser was van 2012 tot 2014 trainer in Salzburg en stond daarna nog drie jaar onder contract bij Bayer Leverkusen, en twee jaar bij BJ Sinobo Guoan in China, dat hij in juli 2019 verliet. Sindsdien is Schmidt clubloos. De vraag is of de ervaren tacticus voor een voor zijn doen relatief laag salaris aan de slag wil bij PSV, maar niet geschoten is altijd mis.



3. Guus Hiddink (clubloos)

Na een roerig jaar kan het zijn dat PSV behoefte heeft aan een warme trainer, die gegarandeerd voor een prettige werksfeer zorgt. En dan zal het al snel uitkomen bij clubicoon Guus Hiddink. De geroutineerde Varssevelder lijkt reeds met voetbalpensioen, maar wellicht kan hij voor het door hem zo geliefde PSV wel een uitzondering maken.



4. Ruud van Nistelrooy (PSV onder 19)

PSV gaf al te kennen dat Ruud van Nistelrooy voorlopig nog niet zover is om hoofdtrainer van PSV te worden. De voormalig topspits zelf vindt dat ook. Maar wie weet ontwikkelt de huidige coach van de Onder 19-ploeg zich de komende maanden wel zo snel, dat hij wel warm te maken is voor de dug-out van de hoofdmacht. De vorige twee trainers, Phillip Cocu en Van Bommel, doorliepen een nagenoeg gelijke route.


5. Kasper Hjulmand (FC Nordsjaelland)

Begin 2019 tipte de hiervoor ook al eens benoemde Kenneth Perez zijn landgenoot Kasper Hjulmand bij Feyenoord, dat uiteindelijk voor Jaap Stam koos. Hjulmand begon zijn trainerscarrière in Denemarken, en maakte daarna de overstap naar FSV Mainz. Dat werd echter geen succes; volgens Perez omdat Hjulmand weigerde zijn aanvallende filosofieën opzij te zetten voor degradatievoetbal.

Uiteindelijk keerde Hjulmand terug bij FC Nordsjaelland, waar hij nu al weer drie jaar lang tamelijk goed werk verricht. Met aanvallend voetbal, nog altijd. Dat zou de 47-jarige oud-profvoetballer natuurlijk extra aantrekkelijk kunnen maken voor PSV, dat in ieder geval in de vaderlandse competitie negen van de tien keer de sterkste ploeg van de wedstrijd is.


6. Henk ten Cate (Al-Ittihad)

Voorlopig verdient Henk ten Cate bakken met geld in Saudi-Arabië, maar het land kennende zou hij tegen het einde van dit seizoen zomaar weer op straat kunnen staan. En in dat geval zou PSV best eens terug kunnen vallen op de oudgediende. De 65-jarige Ten Cate heeft ervaring en beheerst de facetten van het trainersvak. Klein detail is wel zijn liefde voor Amsterdam en Ajax.


7. Hein Vanhaezebrouck (clubloos)

Een jaar geleden werd Hein Vanhaezebrouck ontslagen door RSC Anderlecht, en sindsdien zit hij zonder club. In het seizoen 2014/2015 maakte hij AA Gent nog tot ieders verbazing voor de eerste keer in de clubhistorie kampioen van ons buurland. Vanhaezebrouck heeft nooit in het buitenland gewerkt (niet als speler én niet als trainer), maar zover ligt Eindhoven nou ook weer niet van België vandaan.


8. Louis van Gaal (clubloos)

In Eindhoven riepen veel fans gelijk de naam van Louis van Gaal. Zijn palmares spreekt voor zich, die hoeven we niet ter discussie te stellen. Het zou echter wel goed kunnen dat Van Gaal zelf geen heil ziet in het onderbreken van zijn voetbalpensioen voor PSV. Volgens clubwatcher Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad heeft hij zelfs al aangegeven niet beschikbaar te zijn.


9. Erwin Koeman (clubloos)

Een dag na het ontslag van Van Bommel kreeg ook Erwin Koeman zijn congé. Hij was bondscoach van Oman. ‘De oudere broer van Ronald Koeman was nog in de race voor het WK van 2022, maar ondanks prima resultaten moet hij toch plaatsmaken’, schreef de NOS. In het verleden werkte Erwin (58) al als eindverantwoordelijke bij RKC Waalwijk, Feyenoord, Hongarije, FC Utrecht, FC Eindhoven en Fenerbahçe. Zou PSV zijn volgende job als hoofdtrainer worden?


10. Phillip Cocu (Derby County)

En tot slot een oude bekende: Phillip Cocu. Hij werkt momenteel bij Derby County, maar bij de Engelse Championship-club gaat het niet helemaal naar wens. De druk op Cocu neemt steeds verder toe. Mocht hij nog voor het einde van dit seizoen ontslagen worden, is het niet ondenkbaar dat PSV bij deze prijzenpakker uitkomt voor een reünie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Wie zou de beste opvolger zijn van de ontslagen Van Bommel? ???⁠ #hiddink #koeman #vangaal #vannistelrooy #psv #trainer #eredivisie #soccernews

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl) op

Wie is de beste optie voor PSV?

  • Slot
  • Schmidt
  • Ten Cate
  • Hjalmund
  • Vanhaezebrouck
  • Cocu
  • Erwin Koeman
  • Van Gaal
  • Van Nistelrooy
  • Hiddink
2908+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:58
25+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
19:35
27+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
19:15
64+
‘Vitesse valt mogelijk in Midden-Oosterse handen’
18:50
122+
Ajax troeft Duitse clubs af en haalt talentvolle keeper naar Amsterdam
18:30
21+
Op deze opmerkelijke plek vierde Löw de wereldtitel
18:10
106+
Benefietwedstrijd in teken van Vitesse-crowdfunding
17:50
11+
Thiago Silva (39) nog altijd niet versleten en keert terug naar jeugdliefde
17:30
109+
‘Antwerp zet NEC een hak’
17:10
84+
Ook kritiek op Ten Hag vanuit Nederlandse hoek: “Het klopt van geen kant”
17:00
105+
Ajax maakt zich BELACHELIJK met terugkeer Kroes | Stalen Snor #56
16:50
41+
Opsteker voor Excelsior tijdens spannend seizoensslot
16:30
48+
Nottingham Forest moet voor degradatie vrezen door puntenaftrek
16:10
136+
‘Scouts en PSV en Ajax reizen af naar topwedstrijd in België’
15:50
213+
Grote amateurclub ziet het niet zitten om plek Vitesse over te nemen
15:30
161+
Groningen-supporter bedreigd en geïntimideerd na aanbieden tickets Roda-duel
15:10
291+
‘United hakt knoop door over positie Ten Hag’
14:45
43+
Optimisme bij Real Madrid: “Staan aan de goede kant”
14:30
411+
Megadomper voor Valentijn Driessen
14:15
153+
Chery verlaat Israël, toekomst ongewis
13:55
291+
‘Eredivisie-transfer voor ‘verloren’ Ajax-talent’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie