Pascal Kamperman

(Pro Shots)

Pascal Kamperman is een Nederlandse tv-presentator en verslaggever. Hij werkt inmiddels al geruime tijd voor sportzender ESPN, waar hij de vaste Oranje-watcher is.

Kamperman werd op 23 april 1971 geboren in Doetinchem, waar hij in de jaren tachtig op het St.-Ludgercollege zat. Op jonge leeftijd koos hij al voor de journalistiek. Kamperman volgde de opleiding radiojournalistiek op het HICO in Zwolle en deed zijn eerste ervaring op namens Omroep Gelderland (1992-2005). Bij de Gelderse omroep werkte hij als verslaggever en werd in die hoedanigheid onder meer het gezicht van het Vierdaagse Journaal.

In 1996 werd Kamperman toegevoegd aan het team van NOS Langs de Lijn, één van de meest geliefde radioprogramma’s van Nederland. Tussen 2005 en 2013 werkte hij als presentator en commentator voor Infostrada Sports Group. Hij werd ingezet door Sport 1 en RTL. Kamperman was tijdens het EK 2012 te zien in het programma VI Oranje, een spinoff van het huidige Vandaag Inside.

ESPN

Sinds 2013 Kamperman is actief voor de sportzender ESPN, dat eerder de naam FOX Sports droeg. Samen met Hans Kraay jr. is hij verantwoordelijk voor het schakelprogramma op de vrijdagavond. Voor ESPN doet hij eveneens verslag van voetbalwedstrijden en schuift hij regelmatig aan in Voetbalpraat. Tijdens de interlandperiode fungeert Kamperman als de vaste Oranje-watcher.

Laatste update: 12 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie