Onana klapt uit de school over plotselinge aanhouding in België

Foto: Onana klapt uit de school over plotselinge aanhouding in België

André Onana heeft een pijnlijk kalenderjaar achter de rug. De Kameroener kreeg in januari een zware straf aan zijn broek vanwege het gebruik van verboden middelen, waardoor hij bijna een jaar niet op het veld stond. Er gebeurde echter meer in zijn leven, zo vertelt hij in een interview met de Daily Mail.

In gesprek met het Engelse medium geeft hij toe dat de gehele zaak hem niet koud liet. Niet alleen kreeg hij te maken met de sportieve tegenvaller dat hij maandenlang niet in actie mocht komen, ook keken de mensen op straat hem vreemd aan. Het resulteerde volgens Onana zelfs in een doorzoeking van zijn wagen bij een aanhouding in België.

“Het ging heel normaal: Hoe gaat het? Mogen we uw documenten zien?”, vertelt Onana over het incident. “Maar toen ik mijn identiteitskaart liet zien, herkende één van de agenten mij en zei: ‘Meneer Onana, stap uit de auto.’ Ik stapte uit en ze begonnen de hele auto te controleren! En ik hoorde ze in het Frans zeggen: ‘Dit is een man die drugs gebruikt.'”

Vertrek bij Ajax

Achter de schermen rommelde het eveneens met de onderhandelingen over een nieuw contract bij Ajax. De Amsterdammers steunden hem in de zaak, maar hoopten wel een nieuwe verbintenis uit de situatie te halen. Onana ging daarmee niet akkoord en weigerde bij te tekenen, met in het achterhoofd dat hij in de zomer transfervrij is. Het is een belangrijke reden dat Onana dit seizoen voornamelijk op de reservebank moet plaatsnemen.

Naar verluidt heeft Onana een paar maanden geleden een voorcontract ondertekend bij Internazionale. De Italiaanse club heeft verregaande interesse in de keeper en denkt met Onana een doelverdediger in huis te halen die de komende tien jaar onder de lat kan staan. De Kameroense doelman lijkt het eveneens te zien zitten om in de Italiaanse competitie aan het werk te gaan, waardoor vrijwel niets meer tussen de deal kan komen.

Wint Ajax dit seizoen de Champions League? Pak 15 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Moet Ten Hag na de winterstop weer voor Onana kiezen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
940+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie