Perfecte score Oranje na showtje tegen Noord-Macedonië

Foto: Perfecte score Oranje na showtje tegen Noord-Macedonië

Het Nederlands elftal heeft de groepsfase van het Europees kampioenschap met de perfecte score afgesloten: negen punten uit drie wedstrijden. Tegen Noord-Macedonië werd het in de Johan Cruijff ArenA 0-3 door doelpunten van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum (twee).

Bondscoach Frank de Boer koos op maandag voor een opstelling met Donyell Malen en Ryan Gravenberch op de plekken van Wout Weghorst en Marten de Roon, en vooral de eerstgenoemde Oranje-speler liet zich vanaf minuut één zien tegen de Noord-Macedoniërs: met zijn snelheid was hij een plaag voor de tegenstander.

In de ArenA ging het spel aanvankelijk op en neer, bij Oranje ontbrak de eindpass, waar Noord-Macedonië wel een doelpunt maakte, via Ivan Trickovski, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later raakte Aleksandar Trajkovski de paal. Pardoes lag de bal luttele momenten later aan de andere kant van het veld in het netje: na een prachtige combinatie met Malen rondde Memphis af.

Na rust bracht De Boer Steven Berghuis en Jurriën Timber binnen de lijnen voor Denzel Dumfries en Stefan de Vrij, Oranje ging dus 4-3-3 spelen. Al snel in de tweede helft kwam Nederland op 0-2, na een passje van Memphis kon Wijnaldum niet missen. Slechts een paar minuten later tekende de kersverse middenvelder van Paris Saint-Germain ook voor zijn tweede van de avond.

Memphis en Malen gingen naar de kant voor Steven Berghuis en Weghorst, en de spits van VfL Wolfsburg raakte gelijk de laat. Daarna was het tijd voor het afscheid van Goran Pandev, die voor het allerlaatst in actie kwam in zijn rijke carrière. Hij kreeg een erehaag van de spelers van Noord-Macedonië en werd luid toegezongen.

Scoreverloop: 0-1 (24′) M. Depay, 0-2 (51′) G. Wijnaldum, 0-3 (58′) G. Wijnaldum

Terechte uitslag?

  • Zeker
  • Nee
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie