Voorbeschouwing: voorproefje op kwartfinale Champions League tussen Napoli en AC Milan

Foto: Voorbeschouwing: voorproefje op kwartfinale Champions League tussen Napoli en AC Milan

Over een aantal weken staan AC Milan en SSC Napoli tegenover elkaar in een kwartfinale van de Champions League. Aankomende zondag nemen de twee ploegen het eerst nog een keer in de competitie tegen elkaar op. Napoli heeft het kampioenschap al een tijdje officieus op zak, terwijl Milan bezig is met een strijd om de tweede plaats. Welke Italiaanse topclub weet deze wedstrijd te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Napoli – AC Milan.

Napoli: teaminfo en vorm

Napoli trainer Luciano Spalletti is ondertussen 64 jaar oud en heeft nog altijd niet de Serie A op zijn naam geschreven. Met Internazionale en AS Roma is hij een aantal keer dichtbij geweest, maar nu gaat het hem met Napoli dan eindelijk eens lukken. De club staat nu negentien punten voor op de nummer twee. De rest van de Serie A wordt echt gedegradeerd door Napoli dit seizoen. Deze geweldige prestaties gaan ook nog eens samen met mooi voetbal. De combinatie tussen schitterend voetbal en een uitstekende tactiek heeft ervoor gezorgd dat Napoli in 27 wedstrijden slechts vier keer punten heeft weggegeven.

Khvicha Kvaratskhelia is de ontdekking van dit voetbalseizoen. De Georgiër is uit het niets opgekomen en laat wekelijks zien waartoe hij in staat is. Naast doelpunten en assists vermaakt hij het publiek ook met mooie acties op het veld. Binnen een seizoen is hij dan ook al uitgegroeid tot een speler die door elke fan wordt geliefd.

Voor de interlandperiode nam de club uit Napels het op tegen Torino. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Napoli. Victor Osimhen was met twee doelpunten wederom belangrijk voor de ploeg en er werd uiteindelijk met 0-4 gewonnen. Met 21 doelpunten is Osimhen ook de topscorer van de Serie A. Begin maart werd er met 0-1 verloren tegen Lazio Roma. Die ploeg liet zien dat Napoli dus niet onklopbaar is.

Victor Osimhen scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AC Milan: teaminfo en vorm

AC Milan is nog een aantal weken de regerend kampioen van Italië voordat de ploeg wordt opgevolgd door Napoli. De prestaties van dit seizoen staan in een schril contrast vergeleken met het kampioensjaar. Toen kwam Milan meerdere keren met geluk weg, terwijl het dit seizoen telkens tegen lijkt te zitten. Na 27 wedstrijden staat de club dus vierde in de Serie A. Lazio Roma staat momenteel tweede en heeft drie punten meer dan de Milanezen. De ploeg moet blijven presteren want Roma, Atalanta en zelfs Juventus zijn niet ver weg.

Voor AC Milan kwam de interlandperiode op het perfecte moment. Van de drie voorafgaande wedstrijden wist Milan er geen een te winnen. Fiorentina (2-1) en Udines (3-1) waren te sterk voor de ploeg en tegen Salernitana (1-1) kwam de club niet verder dan een gelijkspel. Alsof het niet nog erger kon is Zlatan Ibrahimovic ook weer geblesseerd geraakt. De Zweed was net een aantal weken terug van een maandenlange blessure en heeft tijdens de interlandperiode met Zweden weer een pijntje opgelopen.

Het gevaar van Milan moet vooral van Rafael Leão komen dit seizoen. De Portugees is met acht doelpunten en zeven assists erg belangrijk voor de ploeg. Olivier Giroud heeft ook acht keer gescoord in de competitie, maar dat is eigenlijk te weinig om je als club te mengen in de titelstrijd.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

De afgelopen jaren waren de resultaten erg wisselend. Milan wist twee van de laatste vijf ontmoetingen te winnen terwijl Napoli de overige drie wedstrijden won. Het opvallendste aan de laatste vijf ontmoetingen is dat de ploeg die op bezoek kwam telkens wist te winnen. Dat zou dus in het voordeel van AC Milan spreken. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Napoli. Giovanni Simeone werd de man van de wedstrijd doordat hij in het laatste kwartier Napoli naar de overwinning schoot.

Wedtip Napoli – AC Milan

Na een interlandperiode is het altijd de vraag hoe het met de vorm van ploegen staat. Kan het worden doorgetrokken, of kan de interlandperiode een mindere periode juist afsluiten? Kijkend naar de resultaten van dit seizoen is Napoli natuurlijk de favoriet voor dit duel. De ploeg speelt geweldig voetbal en weet bijna altijd te winnen. Tip: wedden op ‘Napoli wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.78 bij Circus.

Napoli wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:10
5+
Den Bosch verrast en benoemd twee nieuwe hoofdtrainers
16:50
48+
Ajax doet ultieme poging om talent te behouden
16:30
205+
‘Atlético opnieuw om de tafel met Feyenoord’
16:10
10+
Goed nieuws voor Malen richting Champions League-kraker
15:51
30+
‘Dortmund moet stevig in de buidel tasten voor Nederlander’
15:32
21+
Clubicoon Boschker stopt na tien jaar als keeperstrainer Twente
15:12
671+
‘Trainer verkiest Feyenoord boven Ajax’
14:50
4+
‘Afgelopen jaren een zooitje van gemaakt, niet goed te praten’
14:36
126+
Rijkhoff tast nog in het duister betreft Ajax-plan
14:21
377+
‘Feyenoord denkt aan Mark van Bommel’
14:07
487+
‘Wellenreuther ondanks Feyenoord-wens weg’
13:53
224+
‘Ajax doet Potter nieuwe aanbieding, ook de volgende trainer al benaderd’
13:49
56+
PSV onthult wie de schaal uit mag reiken bij kampioenschap
13:35
250+
‘Transferstrijd tussen Ajax, Feyenoord en Barça’
13:20
349+
Harde kern AC Milan slaat terug met walgelijk Dumfries-spandoek
13:02
173+
Ajax sluit miljoenendeal middenin chaos
12:47
150+
‘Transfer van 20 miljoen voor PSV-bankzitter’
12:32
141+
Driessen onthult ‘ware reden waarom Kroes Van Praag heeft vergeven’
12:19
54+
Televisietransfer voor Wesley Sneijder en Theo Janssen
12:00
311+
Ajax richt pijlen op Nederlandse centrale verdediger
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie