Vitesse gooit zege weg in Emmen

Vitesse heeft zaterdagavond twee punten gemorst in de Eredivisie. Een week na de overwinning bij sc Heerenveen (1-3) leek FC Emmen aan de zegekar gebonden te worden, maar op de valreep viel alsnog de 2-2.

Vitesse-trainer Phillip Cocu koos in Drenthe voor Davy Pröpper als basisspeler, waar Marco van Ginkel op de bank begon. Na ruim een half uur kwam de wedstrijd helemaal tot leven. Million Manhoef zorgde voor de 0-1 na een fraaie assist van Kacper Kozlowski.

Kort na de openingstreffer viel ook de 0-2 op De Oude Meerdijk. Carlens Arcus zorgde drie minuten later voor extra feestvreugde aan Arnhemse zijde, maar nog voor rust bracht Emmen de spanning terug. Kjell Scherpen moest lossen na een schot van Mark Diemers en Jasin Assehnoun verzilverde de rebound.

In de tweede helft ging Emmen op jacht naar de gelijkmaker. De Drentse club deed er gesteund door de eigen achterban alles aan om langszij te komen, maar Vitesse leek de zege over de streep te trekken. In de 87ste minuut werkte Dominik Oroz de bal echter in eigen doel: 2-2.

Scoreverloop: 0-1 (33′) M. Manhoef, 0-2 (38′) C. Arcus, 1-2 (43′) J. Assehnoun, 2-2 (87′) D. Oroz (eigen doelpunt)

Eindigt het bekerduel tussen PSV en Emmen in 3-0?