‘Ajacied heeft doos om schoenen en kan niet voetballen’

Foto: ‘Ajacied heeft doos om schoenen en kan niet voetballen’

Het is crisis bij Ajax en het is natuurlijk niet uitgesloten dat oefenmeester Alfred Schreuder daar het slachtoffer van wordt. Aad de Mos zegt in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl echter dat hij het niet helemaal eerlijk vindt dat de coach de zwartepiet als enige toegeschoven krijgt.

Ook achter de schermen rammelt het immers aan alle kanten in de Johan Cruijff ArenA. Algemeen directeur Edwin van der Sar en het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zijn totáál onzichtbaar: “Het is ook moeilijk. Zij zeggen niets over hem (Schreuder, red.), maar dan verwachten ze dat hij ook niets over ‘boven’ zegt.”

“Dat is dé grote kwestie”, vervolgt De Mos. “Hij heeft spelers in zijn mik gekregen die onwaardig zijn aan Ajax. Ik bedoel, als ik denk aan Grillitsch, wat moet je ermee? Lucca, er zit een doos om zijn schoenen, die kan niet voetballen en die kan alleen maar koppen. En Ocampos, die heeft nog nooit gespeeld. Bassey voor 23 miljoen, als Schreuder daarvan zegt: hij moet dit nog leren, hij moet dat nog leren. Dan is het wel heel veel geld als je daar 23 miljoen voor betaalt.”

“Dat is elkaar een beetje uit de wind zetten en hopen dat het kwartje een keer valt. Maar ik voorspel je: als dat kwartje zaterdag niet valt (tegen FC Twente, red.), dan kan het weleens een hele zwarte dag worden.

Goocheltrucs

Overigens vindt de oud-coach ook weer niet dat Schreuder totaal geen blaam treft: “Je kijkt natuurlijk naar wat je op het veld ziet. En daar zie ik wedstrijden die eigenlijk al lang beslist hadden moeten worden, die worden niet beslist. Analyses maken die niet overeenkomen met wat jij en wat ik en wat de gemiddelde Nederlander ook ziet. En ook opstellingen waarvan ik zeg: dit past niet bij elkaar en dat had ik anders gedaan. Dat komt te vaak voor. Je ziet: er wordt gegoocheld en er blijft gegoocheld worden met spelers. Of dat nou Bassey is of het is onze vriend Wijndal. Je kunt er geen touw aan vastknopen. En dat zal ook voor de spelers gelden.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Heeft Aad gelijk over deze spelers?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:50
13+
Ajax doet ultieme poging om talent te behouden
16:30
99+
‘Atlético opnieuw om de tafel met Feyenoord’
16:10
5+
Goed nieuws voor Malen richting Champions League-kraker
15:51
17+
‘Dortmund moet stevig in de buidel tasten voor Nederlander’
15:32
18+
Clubicoon Boschker stopt na tien jaar als keeperstrainer Twente
15:12
558+
‘Trainer verkiest Feyenoord boven Ajax’
14:50
4+
‘Afgelopen jaren een zooitje van gemaakt, niet goed te praten’
14:36
114+
Rijkhoff tast nog in het duister betreft Ajax-plan
14:21
351+
‘Feyenoord denkt aan Mark van Bommel’
14:07
431+
‘Wellenreuther ondanks Feyenoord-wens weg’
13:53
214+
‘Ajax doet Potter nieuwe aanbieding, ook de volgende trainer al benaderd’
13:49
52+
PSV onthult wie de schaal uit mag reiken bij kampioenschap
13:35
234+
‘Transferstrijd tussen Ajax, Feyenoord en Barça’
13:20
326+
Harde kern AC Milan slaat terug met walgelijk Dumfries-spandoek
13:02
165+
Ajax sluit miljoenendeal middenin chaos
12:47
141+
‘Transfer van 20 miljoen voor PSV-bankzitter’
12:32
133+
Driessen onthult ‘ware reden waarom Kroes Van Praag heeft vergeven’
12:19
53+
Televisietransfer voor Wesley Sneijder en Theo Janssen
12:00
293+
Ajax richt pijlen op Nederlandse centrale verdediger
11:45
157+
Sneijder pleit voor ‘risicotransfer Ajax- en PSV-target’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie