Feyenoord lijdt eerste puntenverlies van het seizoen

Als eerste Eredivisie-topclub heeft Feyenoord dit prille seizoen een steekje laten vallen. De Rotterdammers kwamen op zaterdagavond namelijk niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen sc Heerenveen. De ploeg van oefenmeester Arne Slot benutte zijn kansen niet.

Slot had vandaag voor het eerst de beschikking over aanwinst Santiago Giménez, die onlangs een werkvergunning bemachtigde. De Mexicaanse spits begon echter op de bank in De Kuip wegens een gebrek aan fitheid. Desondanks begon Feyenoord sterk aan zijn thuisduel: met moeite hield Andries Noppert Sebastian Szymanski van het scoren en daarna raakte Jacob Rasmussen de lat.

De gehele eerste helft bleven de Rotterdammers de bovenliggende partij en via Marcus Pedersen, Javairô Dilrosun en Danilo kreeg de gastheer de nodige kansen ook. Noppert bleek echter steeds maar weer een sta-in-de-weg.

Heerenveen gooit schroom van zich af

In de tweede helft toonde Heerenveen zich wat minder bleu. Joost van Aken kreeg een aardige mogelijkheid, maar hij schoot over uit een hoekschop. Daarna was het de beurt aan Amin Sarr om gevaar te stichten: de jonge aanvaller gebruikte zijn snelheid om het vijandelijke strafschopgebied te betreden en vuurde op doel. Justin Bijlow diende zich te strekken om de 0-1 (met de voet) te voorkomen.

Een kwartiertje voor tijd viel Giménez in en hij werd met luid gejuich begroet door Het Legioen. Diep in de blessuretijd had hij de 1-0 nog op zijn schoen, maar hij raakte de bal verkeerd.

TIP: Verdien 1.40 keer je inleg als Feyenoord wel van RKC Waalwijk wint!