Jayden Braaf

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Jayden Braaf

Jayden Braaf is een Nederlandse spits met Surinaamse roots. In januari 2024 werd hij door Hellas Verona uitgeleend aan Fortuna Sittard.

  • Braaf speelt momenteel voor Fortuna Sittard
  • De Limburgers huren hem in 2024 van Hellas Verona
  • Hij heeft een verleden bij Ajax, PSV, Manchester City, Udinese en Borussia Dortmund
  • Braaf is een jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière

Jayden Jezairo Braaf werd op 31 augustus 2002 geboren in Amsterdam. Na een kort verblijf bij amateurclub ASV Fortius werd de rechtsbenige aanvaller opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. In 2013 werd hij te licht bevonden, maar via AFC kwam hij opnieuw terecht bij een Nederlandse topclub: PSV. Braaf verliet Eindhoven in 2018 om zijn geluk te beproeven in de voetbalacademie van Manchester City.

Als huurling naar Udinese

In de Onder 23-selectie van Manchester City bleek Braaf behoorlijk productief. Vanwege de stevige concurrentie bleef de stap naar de hoofdmacht van de Engelse topclub echter uit, waardoor hij in februari 2021 werd uitgeleend aan het Italiaanse Udinese. De Serie A-club bedong daarbij tevens een optie tot koop. De aanvaller maakte op 28 februari zijn debuut in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Fiorentina door Fernando Llorente na 77 minuten af te lossen.

In het shirt van Udinese (Pro Shots)

Braaf bleef door een knieblessure steken op vier Serie A-wedstrijden voor Udinese. In zijn laatste optreden maakte de aanvaller zijn eerste doelpunt als profvoetballer. Op bezoek bij Benevento (2-4 zege) schoot de Amsterdammer drie minuten na zijn invalbeurt raak. Braaf werd daarmee de jongste Serie A-doelpuntenmaker ooit namens Nederland.

Via Dortmund naar Hellas

Manchester City nam in de zomer van 2021 afscheid van Braaf. De spits vertrok transfervrij naar Borussia Dortmund, waar hij werd ondergebracht in het tweede team. In januari 2023 werd hij voor een half jaar uitgeleend aan Hellas Verona, dat hem vervolgens voor één miljoen euro permanent overnam. Op 30 januari debuteerde Braaf in de uitwedstrijd tegen zijn oude club Udinese (1-1).

Verhuurd aan Fortuna

Tot en met januari 2024 speelde Braaf slechts zes wedstrijden in het shirt van Hellas Verona. Om die reden werd hij voor een half jaar uitgeleend aan eredivisionist Fortuna Sittard.


Interlandcarrière

Braaf doorliep een aantal vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. In 2018 debuteerde hij voor de Onder 18-selectie.

Laatste update: 23 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie