Van der Sar: “Laten we zeggen dat wij Stanford, Oxford of Harvard zijn”

Foto: Van der Sar: “Laten we zeggen dat wij Stanford, Oxford of Harvard zijn”

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong ruilden Ajax een jaartje geleden in voor Juventus en FC Barcelona, waar Hakim Ziyech en Donny van de Beek eerder deze transferperiode naar Chelsea en Manchester United vertrokken. Speel je in Amsterdam, dan lonkt de Europese top.

In een interview met The Guardian vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar: “Laten we zeggen dat wij Stanford University, Oxford of Harvard zijn. Daarna ga je naar bijvoorbeeld Merrill Lynch (een Amerikaanse bank, red.) of naar de andere grote bedrijven. Daar is meer geld te verdienen en is de concurrentie groter.”

De oud-doelman vindt het geen verrassing dat Van de Beek weggekocht is door United: “In de jeugd behoorde Donny altijd tot de twee of drie grote talenten. Hij was geen spectaculaire speler. Hij scoorde nooit met een omhaal, maar zijn techniek was zeer functioneel. Hij stond ook altijd goed gepositioneerd.” Eerder leek de middenvelder naar Real Madrid te transfereren, maar die deal klapte: “Dat extra jaar had hij ook nog nodig, denk ik.”

Van der Sar vervolgt: “Wij willen succes hebben met de spelers die wij opleiden. We willen in twee of drie jaar tijd prijzen met ze winnen en de spelers naar een hoger niveau tillen. Dan komt de interesse van andere clubs vanzelf. Die clubs horen groter te zijn. Na twee of drie jaar is het dan tijd om de volgende stap te maken. Het is ook een kwestie van ruimte maken voor de volgende. De andere spelers moeten hetzelfde pad voor zich zien.”

Goede vergelijking?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie