Bosz doet Zahavi-schatting: ’25 Eredivisie-doelpunten’

Foto: Bosz doet Zahavi-schatting: ’25 Eredivisie-doelpunten’

Eran Zahavi heeft vandaag een contract voor twee seizoenen ondertekend in het Philips Stadion bij PSV en oefenmeester Peter Bosz van Bayer Leverkusen werkte in het verleden samen met de spits (bij Maccabi Tel Aviv). Hij verwacht veel van zijn voormalige pupil.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad zegt Bosz namelijk: “Zahavi is een echte doelpuntenmaker, iemand die leeft voor goals.” De coach schat de goalgetter in op 25 Eredivisie-doelpunten. In China maakte hij 103 goals in 117 officiële duels voor Guangzhou R&F: “Dan kun je natuurlijk zeggen: het is maar China. Maar er zijn best wat grote namen naar China gegaan die er niet zoveel hebben ingeschopt.”

Zahavi moet vermoedelijk een duo vormen met Donyell Malen, waarbij de laatstgenoemde aanspeelpunt wordt: “Want dat is Zahavi niet. Hij is geen type targetman met zijn rug naar het doel, dan gaat-ie ballen verliezen. Hij moet in beweging zijn, zelf slim de ruimtes kunnen zoeken. Hij is geen man voor een vloeiend positiespel en niet heel snel, maar eenmaal in de zestien meter is-ie dodelijk.”

De Israëliër speelde eerder al in Europa voor Palermo, maar daar brak hij niet door. Nu gaat hij het dus nog een keer proberen: “Hij heeft meer dan genoeg verdiend, in Israël werd gerust twee keer per seizoen zijn contract opengebroken, omdat hij zo goed presteerde. Ik weet natuurlijk niet hoe fit hij nu is. Maar bij mij was hij een echte prof. PSV kan veel plezier aan hem gaan beleven.”

25 doelpunten?

  • Blij mee
  • Niet blij mee
287+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie