TRANSFERUURTJE: Ajacied akkoord, dure PSV-aanwinst, Suárez-examen

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajacied akkoord, dure PSV-aanwinst, Suárez-examen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Sergiño Dest is persoonlijk akkoord met Bayern München. Dat meldt BILD vrijdagochtend. De rechtsback kan in Duitsland een contract ondertekenen dat tot medio 2024 loopt, met een optie voor nog een seizoen. Het akkoord betekent niet dat de transfer inmiddels afgerond is, want Ajax en Bayern München zijn nog altijd druk in onderhandeling over de voorwaarden. Volgens het Duitse medium heeft Bayern München een bod van 10 miljoen euro bij Ajax neergelegd, met 5 miljoen euro aan bonussen. De Amsterdammers zouden echter tien miljoen aan het vaste bedrag willen toevoegen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zal daarbij de opbrengsten van Bayern München voor de verkoop van Thiago Alcántara (30 miljoen euro) ongetwijfeld in zijn achterhoofd houden.

Als Sergiño Dest vertrekt bij Ajax, zit er voor de club niets anders op dan een vervanger op de transfermarkt te gaan zoeken. Volgens het Algemeen Dagblad kunnen de Amsterdammers het zich niet permiteren om geen vervanger te halen bij het vertrek van de rechtsback. Volgens AD is de spoeling op de back-posities – Dest kan zowel links- als rechtsback spelen – te dun. De krant schrijft: “De Ajax-trainer noemde de Amerikaan steeds vaker als optie voor de linkerflank. Dat moet Ten Hag ook wel overwegen omdat Dest naast mandekker Martínez de enige defensieve reserve is met een serieus aantal topwedstrijden in de benen. Ajax liet Joël Veltman, Lisandro Magallán en Kik Pierie vertrekken. Edson Alvarez is dit seizoen middenvelder, terwijl de talentvolle Jurriën Timber (19) en Devyne Rensch (17) de hoofdmacht hooguit één keer officieel dienden.”


PSV hoopt nog dit weekend een vervanger voor Sam Lammers te halen. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit Eran Zahavi, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller van Guangzhou R&F geldt in China als een ware doelpuntenmachine. Hij maakte in 117 wedstrijden maar liefst 103 goals voor de Chinezen, waardoor hij positief is opgevallen in Eindhoven. Naar verluidt is Zahavi uitgebreid gescout en goed genoeg bevonden om zich bij PSV aan te sluiten. De Eindhovenaren moeten daarvoor wél diep in de buidel tasten, want Zahavi zou zo’n 2,5 miljoen euro per jaar moeten verdienen. Dat bedrag is overigens nog exclusief bonussen. Hoewel Zahavi in China 10 miljoen euro verdient, is hij bereid om geld in te leveren voor de sportieve uitdaging.

Myron Boadu kent nog geen al te denderende voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen met AZ. Ook tegen Dinamo Kiev in de Champions League-kwalificatie was het niet al te denderend wat de spits liet zien. Nog een jaartje Alkmaar is dan ook het beste voor hem, stelt analist Wim Kieft op Veronica. “Boadu kan in Nederland eigenlijk maar naar één club, en dat is PSV. Maar PSV kan of wil hem waarschijnlijk niet betalen. Hij moet het echt hebben van het lopen en dat doet hij bij AZ overigens geweldig. Maar hij is natuurlijk geen speler voor Ajax. Hij is in de kleine ruimte niet goed genoeg. Boadu wil echt gaan, lopen.”

Buitenland:

Bas Dost verkast niet naar Tottenham Hotspur. De Nederlandse spits van Eintracht Frankfurt ziet het niet zitten om als stand-in van Harry Kane te fungeren. Dit melden verschillende Duitse media, waaronder Kicker. Dost is tevreden bij Eintracht, waar hij meestal een spitsenduo met André Silva vormt. De 31-jarige Deventenaar wil die rol niet inwisselen, om bij Spurs vooral op de bank te zitten. Pas wanneer er iets aan de hand zou zijn met Kane of er is een stormram nodig in de slotfase, zou Dost aanspraak kunnen maken op speelminuten.

Luis Suárez mag zich officieel Italiaan noemen. De Uruguayaanse spits deed vandaag taal-examen om een paspoort te krijgen, een document dat hij nodig had om een transfer naar Juventus af te ronden. Of die overgang er ook komt, is nog maar de vraag. Sky Sports weet namelijk te melden dat, ondanks het geslaagde examen, er op dit moment geen gesprekken plaatsvinden tussen de FC Barcelona-aanvaller en Juventus. Suárez werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Turijn, maar heeft wellicht in Barcelona óók nog toekomst. Het zou ook kunnen dat Suárez dit examen deed met oog op de toekomst: zijn vrouw komt uit Italië en wellicht verhuist het gezin na de actieve loopbaan van de spits naar het laarsland.

Denk jij dat Suárez nog naar Juventus gaat?

  • Ik wel
  • Ik niet
662+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:13
2+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
62+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
106+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
61+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
298+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
44+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
144+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
151+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
212+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
30+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
59+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
210+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1554+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
51+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
200+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
279+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
41+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
131+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
71+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
156+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie