Willem ll kent makkelijke avond in Luxemburg, Rangers gloort

Willem ll kan zich opmaken voor een duel met waarschijnlijk Rangers FC. De Tilburgers wonnen woensdag met overmacht hun wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League in Luxemburg. De zege op Progrès Niedercorn werd in de eerste helft al veiliggesteld.

De ploeg van Adrie Koster kende een ongelukkige seizoensopening door met 2-0 te verliezen op bezoek bij sc Heerenveen. Woensdagavond begon het Europese avontuur, waar het begon als grote favoriet. Ondanks een aantal kansen wisten de Brabanders in de eerste twintig minuten het doel niet te vinden. In het tweede deel van de eerste helft kwam daar verandering in. Pavlidis opende de score na twintig minuten door uit een corner van dichtbij raak te koppen. Acht minuten later werd de marge verdubbeld. Görken Saglam kwam vrij voor het doel en rondde rustig af.

Pavlidis zorgde niet veel later al voor de beslissing in het duel. Mike Trésor stak de Griekse spits weg, die cool het net wist te vinden. Vlak voor rust beleefde Willem ll het enige smetje van de avond. Verdediger Freek Heerkens moest met een blessure plaatsmaken voor Victor van den Bogert. Net de pauze bewees ook Ché Nunnely zijn waarde door te scoren. Op aangeven van Saglam vond hij de rechterbenedenhoek. De Eredivisionist leek op weg naar een monsterscore, maar er werd wat gas teruggenomen.

Na een ruim uur spelen bracht Trésor de eindstand van 5-0 op het scorebord. Wederom was Saglam belangrijk met een beslissende pass. Willem ll kreeg nog de nodige kansen, maar schoot in de slotfase niet met scherp. Pavlidis had de kans om een hattrick te maken, maar pakte die niet. Zo wonnen de manschappen van Koster kinderlijk eenvoudig in Luxemburg en wacht volgende week in Tilburg vermoedelijk een stuk zwaarder duel tegen Rangers. Het team van coach Steven Gerrard moet nog wel afrekenen met Lincoln Red Imps uit Gibraltar.

Scoreverloop: (20′) Vangelis Pavlidis 0-1, (28′) Görken Saglam (0-2), (34′) Vangelis Pavlidis 0-3, (46′) Ché Nunnely 0-4, (65′) Mike Trésor