TRANSFERUURTJE: Ajax-interesse, Feyenoord-vertrek, Frenkie-advies

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-interesse, Feyenoord-vertrek, Frenkie-advies

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax is geïnteresseerd in de diensten van Ryan Sessegnon. Dat verzekert The Telegraph vrijdagochtend. De 20-jarige voetballer stapte afgelopen seizoen voor een bedrag van maar liefst 27 miljoen euro over van Fulham, dat Sessegnon vanaf jonge leeftijd opleidde, naar Tottenham Hotspur. De Londenaren zouden Sessegnon nu echter mogelijk voor een jaar willen verhuren. Overigens hebben de Amsterdammers naar verluidt ook concurrentie, want Fulham zou het wel zien zitten dat Sessegnon voor een jaar naar de club terugkeert. Het is onbekend wat het standpunt van Tottenham Hotspur in de mogelijke transfer is.

Ajax heeft interesse getoond in Jackson Porozo, een 20-jarige Ecuadoraan van het Braziliaanse Santos. Dat meldt AS vrijdagochtend. Porozo debuteerde nog niet in de hoofdmacht van Santos, maar beide partijen kwamen niet tot een contractverlenging. Daardoor is de verdediger annex middenvelder per direct transfervrij. De talentvolle voetballer vertrekt graag richting Europa, waar verschillende clubs interesse hebben getoond. Naast Ajax zouden volgens het Spaanse medium Club Brugge, Getafe, Lazio en Real Valladolid nadrukkelijk hengelen naar de handtekening van Porozo. Naar verluidt hebben de Spaanse ploegen de grootste kans van slagen, omdat de voorkeur van de voetballer daarnaar uitgaat.Een transfer van Marcos Senesi naar een buitenlandse competitie is misschien wel concreter dan Feyenoord-supporters zich realiseren. Deze week werd Leeds United nog toegevoegd aan het rijtje geïnteresseerden. Argentijnse media pakken deze dagen uit met nieuws over de Feyenoord-verdediger. Senesi (23) heeft na een aarzelend seizoen indruk gemaakt in De Kuip en zou nu voor minstens twintig miljoen euro mogen vertrekken. Zijn waarde is daarmee keer drie gegaan in slechts een jaar tijd en dat ondanks de coronacrisis. Volgens El Heraldo heeft Senesi al aangegeven open te staan voor spelen in een grotere competitie. Vanuit San Lorenzo zou de verdediger al worden gepusht. De Argentijnse club heeft immers recht op tien procent van de winst op Senesi, die dankzij de Europese kwalificatie sowieso al een extra bonus heeft geactiveerd.

Frenkie de Jong moet de komende jaren een cruciale rol opeisen in de selectie van FC Barcelona. De Oranje-international zou de clubleiding zelfs al van adviezen mogen voorzien. Don Balón schrijft dat de oud-Ajacied de naam van Myron Boadu heeft laten vallen. De spits van AZ is al geruime tijd in het vizier van FC Barcelona en volgens De Jong is hij een goed alternatief nu andere grote namen niet haalbaar zijn. De crisis heeft immers een streep gezet door opties als Neymar en Lautaro Martínez.

Buitenland:

FC Barcelona en Lionel Messi blijven ontkennen dat er sprake is van een mogelijk afscheid. Het is echter maar de vraag of de Argentijn na medio 2021 daadwerkelijk nog in Camp Nou speelt. Het huidige contract van Messi loopt over minder dan elf maanden af. De clubleiding is heel stellig en claimt dat de steraanvaller in Catalonië actief blijft, maar dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend meer. Volgens Quim Domènech Puigbó, journalist van El Chiringuito, is de spanning tussen clubleiding en speler groter dan ooit. “Ik heb geen idee hoe dit afloopt”, voegt hij daar onheilspellend aan toe.

Arsenal is met Pierre-Emerick Aubameyang dicht bij een akkoord over een contractverlenging. Dat schrijft The Daily Telegraph vrijdagochtend. De Gabonese aanvaller leek met zijn eenjarige contract lange tijd op weg naar de uitgang, maar niets blijkt minder waar. Naar verwachting gaat Aubameyang een van deze weken een contract ondertekenen dat hem zo’n 300.000 euro per week oplevert. De plaatsing voor de Europa League zal ongetwijfeld een belangrijke factor zijn geweest in de beslissing van de centrumspits om langer bij Arsenal te blijven. Aubameyang zorgde in de FA Cup-finale tegen Chelsea zélf voor het Europese ticket, door twee doelpunten voor Arsenal te maken in de 2-1 overwinning.

Begin jij al meer te geloven in een vertrek van Senesi?

  • Ik wel
  • Ik niet
511+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie