“Liever dat je over mij schrijft dan dat je bij me komt slapen”

Foto: “Liever dat je over mij schrijft dan dat je bij me komt slapen”

Ryan Babel is niet gediend van de uitlatingen van Sander Schimmelpenninck. In zijn column voor de Volkskrant noemde hij de voetballer een ‘egoïstische influencer’ die moedwillig de belasting zou ontduiken.

Babel zorgde enige tijd geleden al voor ophef met een Instagram-bericht. Schimmelpenninck besloot daar via zijn column op terug te komen, maar de Oranje-international sloeg zondagavond al terug: “Ik ben niet woonachtig in Nederland, maar draag wel degelijk mijn belastingen af die ik hier verplicht ben over mijn voetbalinkomen en investeringen die ik doe voor mezelf en mijn familie”, schrijft Babel.

“Omdat ik ook in andere landen zoals bijvoorbeeld Amerika investeer dien ik op de hoogte te blijven om mijn verdiende geld niet zomaar aan de Amerikaanse overheid kwijt te zijn maar te bewaren en te bewaken om weer vermogensbelasting te betalen als ik mij weer kom vestigen in Nederland eventueel. Dus voor de duidelijkheid: het boek is geënt op het Amerikaanse belastingsysteem dat net als in Nederland nog wel eens verandert”, vervolgt de aanvaller.

Babel besluit: “Ik hoop voor hem dat hij ook ooit in de gelegenheid komt om na te denken over zijn vermogen en nalatenschap, kijken of hij dan nog zo bekrompen denkt.⁣⁣. Als het zover is, geef me een belletje. Eerst is het: voetballers zijn dom en snel door hun geld heen als ze zijn gestopt en als je probeert een voorbeeld te zijn door aan de toekomst te denken wordt er weer iets anders verzonnen om te ‘haten’. It’s all good, ik heb liever dat je over mij schrijft dan dat je bij me komt slapen.”

Babel keert na een uitleenperiode bij Ajax weer terug naar Galatasaray.

Dit bericht bekijken op Instagram

Do you like paying taxes? I don’t know about you but i don’t.⁣ ⁣ After reading this book i will spill the tea on my other page @rbthebusiness on how you almost pay ???? taxes ???????. ? ( disclaimer: This is for educational purposes only )

Een bericht dat is gedeeld door @ ryanbabel op

Heeft Babel gelijk?

  • Ja
  • Nee
337+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie