“Samenwerking met Guardiola is een ‘zwarte vlek’ op mijn loopbaan”

Foto: “Samenwerking met Guardiola is een ‘zwarte vlek’ op mijn loopbaan”

Pep Guardiola beleefde tal van successen in zijn loopbaan, maar staat als manager ook wel te boek als een enorme control freak. Dat kan de onlangs bij Bayern München vertrokken clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart beamen, die niet gediend was van de werkwijze van de Catalaan. 

Müller-Wohlfart had tussen 2013 en 2015 te maken met Guardiola en noemt de samenwerking zelfs een ‘zwarte vlek’ op zijn carrière. “Ik kon het absoluut niet over mijn kant laten gaan dat een jonge trainer, die zeer succesvol was en waarschijnlijk een van de allergrootsten is in de trainerswereld, zich met de medische zaken bemoeide en alles beter wist dan ik”, vertelt de medicus in een interview met BR24.

De irritaties leidde tot een aanvaring tussen Guardiola en Müller-Wohlfahrt na afloop van de kwartfinale van de Champions League in 2015, toen Bayern met 3-1 verloor van FC Porto. Guardiola vond dat zijn selectie uit teveel geblesseerde spelers bestond. De spanningen had als gevolg dat de volledige medische staf van de Duitse grootmacht opstapte. “Om voor mij onverklaarbare redenen wordt de medische staf verantwoordelijk gehouden voor het verlies”, zei Müller-Wohlfahrt destijds.

Guardiola vertrok in 2016 uit Beiren, een jaar later keerde Müller-Wohlfahrt terug bij de club. De relatie met Guardiola is inmiddels hersteld, benadrukt de arts. “We hebben elkaar ontmoet en het is allemaal uitgesproken. En dan is het voor mij ook klaar. We waarderen elkaar en hij schat mijn werk op waarde. Dat heeft hij bij Bayern ook nooit ter discussie gesteld.”

Typisch voor Guardiola?

  • Vind ik wel
  • Dat ook weer niet…
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie