VI: Gewilde Veltman heeft buitenlandse clubs voor het uitkiezen

Foto: VI: Gewilde Veltman heeft buitenlandse clubs voor het uitkiezen

Het is nog onduidelijk hoe de verdediging van Ajax er komend seizoen precies uit ziet. Zo wordt er getrokken aan Nicolás Tagliafico, Sven Botman en Perr Schuurs. Wellicht heeft ook Joël Veltman zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers al gespeeld.

Voetbal International schrijft dat de 28-jarige international heel wat belangstelling geniet. Olympique Marseille, een Italiaanse topclubs en meerdere Premier League-clubs zouden interesse hebben in Veltman. Hij heeft nog een contract voor één seizoen bij Ajax, waardoor deze zomer een belangrijke knoop moet worden doorgehakt. De kans dat Veltman daadwerkelijk vertrekt lijkt behoorlijk groot. Hij liet in het verleden al weten een buitenlands avontuur wel te zien zitten.

Olympique Marseille volgt de verrichtingen van Veltman al langer. Scouts werden regelmatig op pad gestuurd om hem in actie te zien. Het afgelopen seizoen speelde Veltman vooral als centrale verdediger, in de periode hiervoor – en ook in Oranje – week hij uit naar de rechtsbackpositie door de aanwezigheid van Matthijs de Ligt. De trainer van de Franse, André Villas Boas, wil Veltman graag aan zijn selectie toe voegen, maar er zitten nog wat haken en ogen aan een eventuele transger. Marseille heeft te maken met de regels van de financial fair-play en moet zodoende nog afwachten wat er qua budget mogelijk is op de transfermarkt deze zomer.

Wellicht kunnen de andere geïnteresseerde clubs hiervan profiteren. Vanuit Italië zou er interesse zijn, maar het is duidelijk om welke club het gaat. Een aantal Engelse clubs uit het rechterrijtje hengelen ook naar de diensten van Veltman. In het verleden probeerde West Ham United hem al te halen. De kans is zeer reëel dat The Hammers een nieuwe poging gaan doen.

Moet Ajax Veltman laten gaan?

  • Ja, sowieso
  • Alleen tegen de juiste prijs
  • Nee, contract verlengen
621+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie