Memphis ook bij Rotterdamse demonstratie: “Dat voelde ik in mijn hart”

Foto: Memphis ook bij Rotterdamse demonstratie: “Dat voelde ik in mijn hart”

Memphis Depay heeft zich woensdagavond opnieuw laten zien bij een demonstratie tegen racisme. De aanvaller van Olympique Lyon was zondag ook al aanwezig bij de protesten op de Dam in Amsterdam.

In de havenstad kwam men bijeen na aanleiding van de dood van George Floyd door toedoen van de politie. De donkere Amerikaan stikte bij een zeer hardhandige arrestatie. Na de dood van Floyd is de strijd voor gelijkheid opnieuw losgebarsten in de Verenigde Staten en andere landen. Memphis voelt zich daarbij nauw betrokken.

De 26-jarige Oranje-international gaf bij het RTL 4-programma Beau uitleg over zijn aanwezigheid. “Ik voelde in mijn hart dat ik er moest zijn. Het is tijd voor opstand bij ons. Sommige dingen raken ondergesneeuwd. Ik heb een voorbeeldfunctie en heb ook met veel pijnlijke dingen moeten dealen. Onlangs noemden ze me nog een bananenplukker. Niet face-to-face, maar op internet. Het is klaar, we moeten het niet meer accepteren. We gaan nu door”, zei Memphis onder meer. 

Na de demonstratie in Amsterdam was er volop kritiek omdat de volksgezondheid in gevaar zou zijn geweest omdat er onvoldoende rekening werd gehouden met coronamaatregelen. Er werd toen niet gehandhaafd door burgemeester Femke Halsema, wat ze volgens critici wel had moeten doen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zag in zijn stad woensdag dezelfde problemen ontstaan en liet het racismeprotest wel afbreken.

Goed dat Memphis daar bij is?

  • Ja hoor, niks mis mee
  • Had niet gehoeven
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie